nubes dispersas
  • Màx: 11.7°
  • Mín: 7.77°
11°

Unes eleccions molt importants

Aquest dijous, 6 de maig, hi ha unes eleccions de molta importància per a Europa i de gran interès per a l'independentisme català. Aquest dijous hi ha eleccions al Parlament escocès, que marcaran el futur immediat d'Escòcia, de Gran Bretanya, de la Unió Europea i dels moviments d'emancipació nacional, especialment els de països europeus.

Convendrà estar pendents d'una sèrie de qüestions que es dilucidaran a les eleccions al Parlament de Holyrood:

- Allò més important és saber si l'Scotish National Party, liderat per la primera ministra, Nicola Sturgeon, aconsegueix la majoria absoluta que la legitimaria per impulsar un nou referèndum sobre la independència d'Escòcia.

- Caldrà saber quin efecte té sobre l'electorat escocès el Brexit. Convé recordar que el 62% dels escocesos va votar a favor de mantenir-se a la UE i que, el camí més curt per tornar-hi seria que Escòcia esdevingui un Estat independent.

- Serà interessant comprovar quin efecte té la divisió del sobiranisme escocès, després de l'aparició del nou partit anomenat Alba, liderat per l'anterior Primer Ministre, Alex Salmond.

- Els comicis també decidiran quin partit lidera l'oposició: conservadors i laboristes es disputen el segon lloc a les eleccions.

- Evidentment, en els temps que corren, també caldrà analitzar com ha afectat la pandèmia en els resultats electorals. Per un costat, com avaluen els electors la gestió feta pel Govern escocès d'Sturgeon. Per l'altre, com afecta la participació en les votacions.

- Finalment, caldrà tenir un ull posat en els resultats del partit ecologista, al qual les enquestes auguren una sensible pujada. Cal recordar que també són partidaris del referèndum d'autodeterminació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.