algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Visca el Primer de maig!

Dissabte que ve és festa, la festa del treball, la festa de les treballadores i els treballadors. La festa que cada any es commemora arreu del món amb manifestacions als carrers. L’any passat no hi poguérem assistir, l’any de la pandèmia i el confinament.

Enguany, les centrals sindicals majoritàries convoquen caravana de cotxes, des de l’Hipòdrom de Son Pardo 11,30 fins a l’aparcament del Moll Vell a les 12,45 h. Concentració al Parc de la Mar a la una, a Palma. Supòs que també altres a Maó, Vila, Sant Francesc...

Festa reivindicativa, alegre, de germanor i sororitat entre companyes i companys de feina. Els motius d’enguany en cursiva,-web del meu sindicat CCOO:

Tornam al carrer per fer un reconeixement a la classe treballadora que ha estat a l'altura durant la pandèmia: Reconeixement merescut a totes aquelles persones que hi foren en temps de confinament, netejadores, repartidors, pagesos, carnissers, peixateres, pescadors, venedors dels mercats, caixeres, picapedrers, electricistes, guixaires, enrajoladors, conductores de bus, xofers de taxis, cuidadores de gent gran, cangurs d’infants... A més tot el món de la salut, de l’educació, dels serveis socials que fa un any hi eren per assegurar-nos la vida quotidiana. Penseu en aquelles persones que estan patint els ERTOS o ni tan sols el tenen, i per tant depenen dels ajuts de l’Ingrés Mínim Vital, la Renda bàsica garantida... que s’han menjat els estalvis, que formen part de les cues de les organitzacions i entitats solidàries que reparteixen queviures i altres béns de consum.

Posam el valor del diàleg social perquè hem consensuat mesures efectives per protegir als treballadors i treballadores, reconeguem i valorem la tasca de les persones que treballen als sindicats, que preparen les negociacions, que defensen els interessos d’aquells que res tenen, enfront de l’empresariat que només té pressa per tornar als guanys d’altres anys. Reconeguem els esforços de tots per arribar a consensos, també d’aquells que han de fer de mediadors, els representants polítics que tenen responsabilitats en la gestió, en les decisions de les restriccions en la vida social per salvaguardar la salut de la ciutadania.

Continuarem reivindicant la protecció dels treballadors i treballadores que han quedat exclosos de les ajudes, reivindicant, exigint més recursos humans per a fer efectives i àgils els ajuts per part de les Administracions públiques. Reivindicant més euros per a inversió en nous jaciments d’ocupació que puguin recuperar persones per treballar. Voldríem veure una Renda Bàsica Universal europea, que pogués garantir els ingressos mínims vitals per a la ciutadania.

Necessitam bones dades sanitàries per protegir a les persones i a l’economia i hem de reforçar els serveis públics, aquestes dues darreres les he unides perquè crec que són una bona conclusió. Necessitem dades sanitàries bones, per protegir sobretot les persones, això és la immensa majoria de la ciutadania ha d’estar vacunada, no només a Europa, aquí, també arreu del món. I hem de reforçar els serveis públics com a eines per arribar a garantir una vida digna, bona sanitat, bon ensenyament, bons serveis socials, i bona administració pública per assegurar tot l’anterior. Amb transparència, amb honestedat, sense corrupció.

I encara hi hem d’afegir una passa imprescindible i valenta. S’ha de derogar la reforma laboral del Sr. Rajoy, del PP no ho oblidem, per assegurar una negociació col·lectiva eficaç, efectiva que protegeixi els drets i els deures de les treballadores i treballadors. Una reforma laboral que garanteixi els drets dels treballadors i treballadores enfront dels abusos de la patronal.

Un primer de maig, enguany, encara diferent dels altres anys. Reivindicatiu, alegre, de reconeixement també a les persones que lluitaren abans per aconseguir els avenços en les reivindicacions obreres, per la millora de les condicions laborals en tots els sectors i branques de la producció. No oblidam, els tenim presents.

Tant de bo l’any que ve ens retrobem als carrers, sense distàncies de seguretat, amb responsabilitat i alegria, sobretot amb salut, molta!

Visca el Primer de Maig! Visca la classe obrera!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.