nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Continua l’Espanya dels cavallers de capa i espasa que viu de l’espoli colonial

Tot continua, però pitjor, per a alguns la vida ha deixat de continuar i per a uns altres, ha començat. He dit que tot continua pitjor, perquè de cada dia hi ha més gent trabucada que va a lloure i cada dia corrompen la paraula llibertat. Alerta als que ens volen convèncer que són demòcrates i que defensen la llibertat, perquè són persones a les quals se les ha convençudes d’aquesta qüestió o no ho tenen massa clar, i per això ho repeteixen contínuament. Alerta si aquestes persones estan usant la llibertat per atacar o insultar els altres, els que no pensen com ells, i alerta si són persones que no s’estranyen si algun càrrec públic rep cartes amenaçadores o bales, tantes com familiars propers tenen. Els casos de manipulació i adoctrinament cada dia són més clars. Com es pot entrar a les institucions el personal de Vox? Com es pot voler que governi una tal Monasterio que ha dinamitat la convivència en cada acte on l’havia de demostrar? Com es pot voler al Parlament a les Illes Balears un voxero ignorant que assegura que el balear no és català? Aquesta setmana ha destacat una vegada més l’Espanya folklòrica, l’Espanya que es posa la mà a la bragueta. La que viu dels problemes del cor, la del mascle que ensuma les femelles i la de les femelles que es deixen ensumar pels mascles. I a vegades, sense voler i volent sorgeixen grans desgràcies, especialment quan els mascles, a més de ser-ho són també masclistes. O quan la jovenea veu com una sortida futura la dels xous d’impacte, convivint i insultant-se o fornicant tancats a cases fetes aposta o a illes del Carib. Darrerament es dediquen a regalar electrodomèstics i altres beneiteries a gent desesperada per aconseguir trofeus sense treballar. Aquesta és l’Espanya dels quixots i dels soldats, que es dedica a no fer res i a espoliar tots els pobles que pot, primer varen ser els llatinoamericans i ara els Països Catalans i Euskadi, encara que aquests no es deixen espoliar tant.

Sembla que a la presidenta Ayuso li agrada molt practicar el dumping fiscal, per tant una baixa pressió fiscal, aquella que sempre he pensat que és la que beneficia els rics. Per això Ayuso és la presidenta cobdiciada. Mentre Catalunya té una pressió fiscal de 134,5, Madrid la té de 87,6. Això fa que Madrid obligui a baixar impostos a les altres comunitats, que es queden amb menys ingressos i que després no es recuperen a través de l’Estat. Això és el dumping fiscal, que es veu que agrada molt als electors. I després acusen els catalans d’insolidaris. Qui són realment els insolidaris? La dada de la pressió fiscal a Catalunya és suficient per mostrar les dificultats econòmiques que poden patir els catalans i també d’aquí neix la necessitat d’independitzar-se, encara que només fos per un instint de supervivència. Com és possible que només aquest tema no serveixi per fer pensar i pactar als partits independentistes? Catalunya surt perjudicada en tots els àmbits. La pressió fiscal és semblant a la que tendria si fos independent. Per aquestes raons en el temps que ha passat des que els catalans varen votar independència i no es va dur a terme s’han perdut més de 50.000 milions d’euros diuen els entesos. Per tant, això demostra que el que importa avui no és formar govern, sinó aconseguir la independència. Com més temps passi sense fer la DUI més pobresa. Tampoc no arriben els doblers de la UE, ja que Espanya és un dels pitjors països en la gestió dels fons europeus.

I en aquesta labor destructora que practiquen quasi totes les institucions espanyoles, també hi hem d’incloure la de la Biblioteca Nacional d’Espanya, que ha hagut de lamentar el malestar causat per l’exposició “La luz de la Edad Media en la literatura catalana” on parlen que hi havia obres d’autors valencians com Jordi de Sant Jordi, Jaume Roig o Joanot Martorell com a literatura catalana. Això ha causat que per mor de les protestes dels analfabets del PP, la institució hagi hagut de tractar el català i el valencià com a llengües diferents. Aquesta institució depèn del Ministeri de Cultura i Esport del Govern espanyol. Com he dit abans, tot això a causa dels analfabets del PP, que saben que per esfondrar la identitat catalana, han de començar atacant la unitat de la llengua.

Aquests ignorants que ataquen tot el que no coneixen són els mateixos éssers que han sorgit a l’hora de negar l’existència del virus corona, i que, per tant, no calia dur tapaboques ni vacunar-se. I sempre troben gent que té necessitat de creure’ls, això com n’hi ha que tenen necessitat de seguir qualsevol il·luminat sectari que cregui haver fet algun descobriment insòlit. Per tant, a aquest personal els dóna ales una Espanya que s’aprofita de la persecució i de la repressió amb una no dissimulada espoliació colonialista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balmany, fa mes de 2 anys

Matías:
Voy a romper mi promesa de no contestarte, pero para dejar algunas cosas claras, lo haré. Y se acabó, pese que eres el palanganero que va en ayuda de su señor. Es betzol que sempra está al aguait de lo que dic.
Con el franquismo solo conviví 25 años de mi vida. Como tantos otros, especialmente los de tu familia que de forma asquerosa desprecias.
Del franquismo no me beneficié en nada, más bien todo lo contrario, al revés de otros.
Si haber vivido 40 años bajo aquel régimen, es ser franquistas, el Sr. Lladonet, por ejemplo, también debería serlo. No creo que lo sea, si bien es cierto que muchos, tan pronto como cambiaron las cosas, cambiaron ipso facto de ideas. Se convirtieron en "demócratas de toda la vida". La Iglesia, otro ejemplo.
Siempre es beneficioso volver a las aulas. Y no tengo ningún reparo en decirlo.
Procuraré que las clases no sean en catalán, algo que me chirría. Por cierto, pásate por la UIB.
Te agradezco tus consejos, pero mejor los dejas donde te quepan, pues de ninguna manera te los he pedido. Ni los necesito.
Y hablando de "rara avis" U. HORA, más ejemplos. Sin embargo ni tú ni el Sr. Lladonet, habéis dicho ni mu. O sea que tenéis al "enemigo" en casa, pero miráis para otro lado.
Coherencia. Y algo más.
Bon dia i gracis.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

"Balmaño", és una bona idea que vulguis tornar a escola. Aprendràs a conviure en democràcia i neutralitzaràs les metzines que el franquisme et va inocular durant quaranta anys i que no has sabut o no has pogut vomitar durant els quaranta anys de democràcia. A damunt, aprendràs d'escriure en català i deixaràs d'esser una rara avis en aquest fòrum.
Ànim i a escola s'ha dit!

Valoració:4menosmas
Per balmany, fa mes de 2 anys

¿Colonial?
¿A qué colonias debe referirse ese hombre?
Paso el ratón por diferentes mapas y, curiosamente, solo veo una colonia "de las de verdad" sobre terreno peninsular y en detrimento de mi pais.
No veo más. Tendré que volver a las aulas.
De geografía estoy fatal y de religión, por ejemplo todavía mucho peor. Por lo tanto, mi nuevo colegio tendrá que ser forzosamente de curas.
Dos pájaros de un solo tiro.
Gracis.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente