nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Què passa si els catalans ens consideram catalans?

Ha acabat una setmana en què tots els pertanyents a l’Espanya profunda han reviscut el franquisme, han reviscut els rojos, han tornat a veure comunistes davall de les pedres, aquells que havien de ser exterminats, aquells acusats de ser exterminadors, i ara aquells que acabarien amb les nostres propietats. Algú ha pogut viure i veure amb el cap clar i no el de franquista, les accions del vicepresident del Govern, abans de veure que s’havia comprat una bona propietat? Aquests pensadors tan intel·ligents no han comprès encara que si aquest home comunista es compra una bona propietat és perquè pensa que avui no existeix cap partit que vulgui acabar amb els propietaris. Ningú no ha vist que representa l’únic partit que vol acabar totalment amb la corrupció? O és aquest el motiu per voler exterminar-lo? Crec que puc parlar del tema, perquè encara no he votat mai aquest partit, encara que pensi que podria votar-lo. De totes maneres, estic observant què passa al seu voltant i en els llocs on apareix com a competidor o com a adversari. He pogut comprovar que, avui que tothom té el cul ben aferrat a la cadira del poder, ell no ha tengut cap problema a l’hora d’abandonar la quarta cadira que té més poder a l’Estat espanyol. A les eleccions madrilenyes comprovarem la por i el menyspreu als comunistes.

A l’article anterior vaig llegir que un dels comentaristes s’estranyava que em consideràs català, i a aquest tema, hi dedicaré qualque paràgraf a aquest i a propers articles. En primer lloc he de dir que vaig néixer a la postguerra civil, no vaig dir ni conèixer cap paraula castellana fins que vaig anar a escola, era la dècada dels 40, i a partir d’aquell temps vaig anar a escola sempre fins als vuit o nou anys i va començar el procés d’adoctrinament franquista en què em varen fer espanyol, fins que ja, de major, me n’he adonat i he pogut saber que m’havien estafat. La història dels meus ancestres no era espanyola, sinó que era catalana. M’he posat a cercar llibres per recordar com havia arribat a aquesta convicció i el primer que he fet ha estat llegir llibres dels que discuteixen que la nostra llengua sigui la catalana i que siguem catalans, i m’he fixat que un dels no-arguments que esgrimeixen és que el fet de la repoblació catalana és fals, i que és una de les mentides que ens han inculcat els catalanistes. I he pensat que l’article el dedicaria a desmuntar aquest fals argument contrari, ja que la repoblació és bàsica en el fet que siguem catalans, si no renunciam a l’origen dels nostres avantpassats, si no som traïdors als nostres ancestres. Per això utilitzaré un libre que s’hauria d’estudiar a les nostres escoles com és el de Guillem Ramis i Moneny, Estimem la nostra llengua, de l’Editorial Moll.

En el capítol començam a parlar dels llinatges mallorquins, els llinatges dels nostres avantpassats que ens han transmès i que són ben catalans. Avui vos en transcriuré uns quants i vos n’aniré posant fins que acabi amb la investigació que va fer en Guillem Ramis Moneny. Aquí els teniu: Albons (municipi del Baix Empordà a la província de Girona), Begur (municipi a la costa Brava de Girona), Bisbal (localitat catalana del Baix Panadès de Girona), (Colomers, localitat del Baix Empordà a Girona), (Cruïlles, municipi del Baix Empordà, a Girona), (Serra, municipi de València, a la comarca del Camp del Túria), Torrent (municipi de València a la comarca de l’Horta de València). Amb la castellanització que pateixen els valencians no han estat capaços de traduir Serra a Sierra, però sí ho han fet amb Torrent, que intenten rebatiar-lo com a Torrente.

Doncs en Balmany diu que em crec català i que no sempre es pot ser el que un es creu. I jo li dic que no em crec res. Som. Ho entens? Som català. Em varen fer creure a mi i a tota la meva generació i futures que era espanyol. I el resultat és evident i és la prova de qui és que ha fet l’adoctrinament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

Es de la Guinea Equatorial, i es saharauis, i es de Sidi Ifni, també tenien DNI espanyol, però no ho devien ser perque ara són independents (no he posat ni argentins, ni cubanos, ni filipinos, etc., perque no sé si en aquell temps existien es DNI)

Valoració:4menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

"Balmaño", tu ets un mallorquí acastellanat pel franquisme, i has assumit la castellanització fins a tal punt que la vols imposar a la resta de mallorquins, i per tu aquells que no l'acceptam i volem preservar la nostra llengua i cultura som gent estranya, som "gente pa tó". Cadascú és esclau de les seves paraules.
Dius que la teva terra no té nom, i tens raó: per tu, la teva terra són "trozos de España lanzados al mar" que han de parlar castellà.
Està bé que posis punt final a la discussió perquè creus que no ho paga continuar. A la fi has descobert que fer discursos franquistes en aquest fòrum és perdre el temps i la llavor. Que aquí no has de venir a vendre figues per llanternes perquè no et compram res.
Salut i bones festes.

Valoració:10menosmas
Per balmany, fa mes de 2 anys

Me parece muy bien que Vd. "sea" catalán. Hay gente "pa tó", como dijo "El Gallo"·
Yo no llego ni a la décima parte, solo soy mallorquín.
O sea "El Joan, aquell senyor de les Illes".
Ni nom te sa meva terra.
Pese a que el cuerpo me pide mucho más, pongo punto final.
No vale la pena seguir.
Felices Pascuas a todos Vdes.

Valoració:-3menosmas
Per segudet, fa mes de 2 anys

Res. Passa quant els mallorquins, cinc o sis mes o manco, es consideran catalans. I no heu serán mai.
Ja arribarà, ja arribarà….. espera ben segudet.

Valoració:-5menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

És ben curiós que els nacionalistes espanyols sempre treuen a rotlo el DNI, l'exèrcit, el rei... Defensen un nacionalisme basat en la burocràcia i en la coacció. No aporten cap argument basat en la millora de les condicions de vida de la població, que suposadament ha d'esser l'objectiu de qualsevol nació i la justificació de la seva continuïtat. El nacionalisme espanyol no és sostenible en democràcia, no s'aguanta dret! S'acabarà esbucant...

Valoració:12menosmas
Per militant de base, fa mes de 2 anys

el pitjor per al gonellam i forasterum és que algun dia, per a no quedar despenjats, s´haguessin de fer aquest carnet quadribarrat i que tant malsons els causa.
Seria com tastar una forta bufetada i amb tota l´intenció, com de tipus Llarena.

Valoració:14menosmas
Per Joan Lladonet, fa mes de 2 anys

La nacionalitat legal la indicarà el DNI, però la real, no. Ja arribarà el nostre DNI algun dia.

Valoració:13menosmas
Per x.-ray, fa mes de 2 anys

el teu DNI és espanyol o català?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente