algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

SOS, Turisme!

Comencem per constatar que per a qualsevol persona que dugui uns quants anys de mallorquí, resulta, com a mínim xocant, veure segons qui penjant o portant pancartes amb el lema 'SOS Turisme'.

Ara imaginau els sentiments de les persones que ens hem hagut de passar moltes hores darrere d'una pancarta, mentre els nouvinguts al pancartisme se'n fotien de nosaltres (cosa que no deixava d'honorar-nos) i feien befa de les nostres reivindicacions (tan justes, o més, que les seves d'ara), mentre ens oferien lliçons de liberalisme econòmic i imposaven raons de mercat, amb nom de llibertat.

No és el moment de passar comptes, però. És el moment de parlar de futur. Un futur que ha de ser d'abundància, però no només per als de sempre. Abundància per a tothom.

Si per 'Turisme' entenem que pugui venir a Mallorca gent de tot el món a gaudir del nostre paisatge i del clima, conèixer el nostre patrimoni, la nostra gastronomia i la nostra cultura, intercanviar experiències entre visitants i autòctons i interrelacionar cultures... jo mateix m'hi posaré darrere d'una pancarta a favor del turisme.

Ara bé, si quan reclamen la recuperació de la indústria turística volen dir retornar als 26 milions de turistes anuals que no saben molt bé ni on són, ampliacions cícliques de l'aeroport de Son Santjoan, destrucció del paisatge i de l'entorn, enriquiment de pocs i empobriment de la majoria, explotació laboral i precarització de llocs de feina, destrucció dels recursos naturals, pujada de preus generalitzada i augment exagerat del cost de vida, col·lapse i gentrificació del centre de Palma, pujada dels imposts als autòctons per subvencionar el consum d'aigua o d'electricitat de les grans cadenes hoteleres (que no només tenen descompte en les tarifes, sinó que acumulen deutes milionaris que acaben no pagant), marginació de la nostra llengua, folklorització de la nostra cultura, saturació del nostre sistema sanitari, augment insostenible de la contaminació i els residus i explotació colonial de la nostra Comunitat, o sigui una Mallorca en coma induït... aleshores hi afegirem una coma al lema: 'SOS, Turisme!'

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Roberto Jiménez, fa mes de 3 anys

Brillant! Molt bo Tomeu!

Valoració:5menosmas
Per La importaàcia de les comes, fa mes de 3 anys

La importància de les comes.

Valoració:4menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

SOS planeta diria jo, aquest és el repte més important que tenim entre les mans com a humanitat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente