algo de nubes
  • Màx: 20.06°
  • Mín: 12.82°
20°

El PSOE és el braç polític de la Fiscalia?

Us recordau de quan deien que EH Bildu era el braç polític d'ETA. En aquell moment, regnava el bipartidisme i ambdós partits donaven per bona l'afirmació.

Ara, la situació s'ha capgirat: No hi ha majories i ja no es parla d'Euskadi Ta Askatasuna.

Però, malauradament, encara podríem reescriure aquesta frase; només caldria substituir EH Bildu per PSOE, i ETA per Fiscalia. Llavors, llegiríem: El PSOE és el braç polític de la Fiscalia.

El dubte és si hem de posar un interrogat al final de la frase o no.

El motiu: L'interrogant obri un debat i a la Fiscalia -ho hauríem de dir al PSOE- no li agraden els debats encara que es realitzin en el si de la institució en la qual està dipositat el poder d'autogovern de Catalunya.

Aquest dilluns, la Fiscalia de Catalunya es va querellar per desobediència contra el president del Parlament català en la passada legislatura, Roger Torrent, i els membres de JxCat i ERC a la Mesa per tramitar resolucions a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació, per reprovar la monarquia i per desoir, suposadament, els mandats del Tribunal Constitucional.

Aquest dimecres, la Fiscalia de Madrid anunciava l'arxivament de diligències d'investigació de la conversa en línia mantinguda pels exmilitars; no veu delicte d'odi en el xat on demanaven "afusellar a 26 milions de fills de puta".

Ara estic en dubte: Els debat parlamentaris han de sortir de l'hemicicle i traslladar-se als xats; llavors, els parlamentaris catalans es podrien expressar lliurament i amb confiança.

Aquest dimecres també va començar el judici als síndics de l'1-O. La Fiscalia els acusa d'usurpació de funcions i desobediència. Els demana penes de presó de dos anys i nou mesos, inhabilitació dels càrrecs, i també multes.

400 acadèmics de l'àmbit de la política i el dret, entre els quals figuren Noam Chomsky, Yanis Varoufakis, Alain-G Gagnon o Carles Boix, i a través d'una carta publicada a 'The Guardian', mostren la seva "especial preocupació" per la decisió de la justícia espanyola.

Diuen que "és la primera vegada a la història de la Unió Europea" que s'amenacen experts amb penes de presó per "utilitzar la seva experiència per garantir que un referèndum se celebri de forma justa i imparcial".

Els cinc acadèmics, que jutgen, varen rebre l'encàrrec per part del Parlament de Catalunya de formar part de la sindicatura electoral de l'1-O "amb orgull" i ara els castiguen, com castiguen el president Torrent i els membres de JxCat i ERC a la Mesa i com, suposadament, castigaran els qui vindran.

Ara, l'enemic no és basc, és català, i no és violent, apel·la al diàleg. I la resposta al diàleg és la presó i la inhabilitació. No cal l'interrogant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.