algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Cuixart: «L’horitzó d’assolir la plena llibertat de Catalunya i els Països Catalans»

Aquest diumenge he pogut compartir el matí amb en Jordi Cuixart, traslladar-li la solidaritat, l'estima i el coratge de part de molts mallorquins i mallorquines que el volem lliure.

També hem donat suport a la declaració que ha llegit, en tant que president d’Òmnium Cultural.

Cuixart ha reivindicat la victòria de l’independentisme en les eleccions de diumenge, 14 de febrer, i ha demanat als partits que actuïn amb sentit d’Estat i sàpiguen gestionar aquests resultats i que no malbaratin la victòria del sobiranisme i l’independentisme.

També ha posat de relleu el fracàs dels poders de l'Estat espanyol en la seva estratègia de repressió i l’ha instat a reconèixer el dret a l’autodeterminació i l’amnistia: «Durant deu anys ens heu dit que no érem prou, heu negat la realitat que expressa la voluntat democràtica de Catalunya: empresonant-nos, represaliant-nos i forçant-nos a l’exili, suspenent-nos l’autonomia, inhabilitant Presidents o imposant-nos la data electoral posant en risc la vida de milers de persones. Nosaltres avui vos deim que heu fracassat».

Cuixart ha destacat la fita històrica de l'independentisme d’haver superat el 50% dels vots independentistes:«Les eleccions del 14F certifiquen que som més que mai. Som majoria els qui volem una República catalana. Les urnes han evidenciat de nou que Catalunya vol ser una més de les nacions lliures del món».

En l'acte també s'ha recordat que la ciutadania sempre hi és i que, gràcies a la seva actitud valenta i compromesa, han fet una demostració de compromís amb els ideals de justícia, fraternitat i igualtat que representa la República.

El president d'Òmnium ha instat els partits a assumir la seva responsabilitat i a no malbaratar els resultats.

Cuixart ha conclòs les seves paraules, que subscrivim, afirmant: «som majoria com mai. Per això ens refermam en seguir lluitant per l’amnistia i per l’autodeterminació amb l’horitzó d’assolir la plena llibertat de Catalunya i els Països Catalans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.