muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

'Pac qui deu! Mori el mal Govern!' Llibertat Pablo Hasél!

A començaments de l'any 1521, a Ciutat, hi havia molts rumors de que es gestava un alçament popular a l’estil del que hi havia hagut dos anys abans a València. El virrei i governador del Regne de Mallorca, Miguel de Gurrea, com a mesura desesperada per frenar la revolta va ordenar la detenció de set menestrals com a principals sospitosos del 'complot'.

Aquest empresonament, enlloc d’aturar l’alçament i infondre por, va tenir l'efecte contrari i a l'endemà de les detencions, el 7 de febrer de 1521, una gran massa de població es dirigí cap a Cort reclamant l’alliberament dels menestrals. Aconseguiren l'alliberament i va començar la Germania mallorquina.

El manifest promogut per Germanies 500, la Comissió Cívica que impulsa la commemoració dels 500 anys d'aquella revolta, recorda que «les motivacions que provocaren l’esclat de l’aixecament agermanat són múltiples i provenen de segles anteriors (...) Entre els principals objectius dels alçats trobam els de posar fre a la corrupció duta a terme per part de les oligarquies ciutadanes; una redistribució justa dels imposts i gaudir de llibertats polítiques i socials per als estaments més humils de la societat illenca...»

Aquest dimarts, 16 de febrer, 500 anys després de l'empresonament sense motiu d'aquells set menestrals, la Justícia espanyola ha empresonat un cantant, pel contingut de les cançons que canta i pel contingut de les piulades que va fer a la xarxa Twitter.

Plou sobre banyat. Hasél s'incorpora a una llarga llista de catalans i catalanes empresonats, perseguits, multats i represaliats per raons estrictament polítiques.

L'empresonament injust de Hasél (no és una consideració només meva, ho diu Amnistia Internacional i tota la premsa internacional) ha despertat una nova revolta popular, que comença a recórrer els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. I això malgrat que la prevenció sanitària per la situació de pandèmia que patim, no permet fer gaires excessos al carrer.

El manifest de Germanies 500 també diu: «Avui és d’estricta justícia rememorar la Germania, no solament pel coratge que tingueren els nostres avantpassats en enfrontar-se a una administració pública corrupta i combatre una societat injusta, parcial i opressora, sinó perquè els valors que empararen aquesta lluita són ben vigents: democratitzar les estructures governamentals per tal que tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats».

Tant de bo la intensificació de la repressió d'aquests darrers anys tengui com a resultat i com a resposta, que ens tornem a agermanar en la revolta, que tornem a sortir al carrer i aconseguim l'alliberament de tots els presos polítics i el lliure retorn de tots els exiliats.

Avui, com ahir, continua sent necessari agermanar-se, revoltar-se i proclamar: 'Pac qui deu! Mori el mal Govern!'. Llibertat Pablo Hasél! Llibertat presos polítics!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni lo, fa mes de 3 anys

Dos años por enaltecimiento de terrorismo, 2 años y medio por agredir a un testigo y seis meses por agredir a un cámara de TVE

Valoració:2menosmas
Per mentider, fa mes de 3 anys

El condemna el jutge, no el fiscal, (ui, quin lapsus, a sis mesos, no a vint) per agredir un policia i burlarse d'ell. A mes es molt conegut per la seva violencia.

Valoració:-4menosmas
Per espolier, fa mes de 3 anys

@Nene, he llegit la llarguíssima lliista de nobles espanyols i grandes de España i els marquesos de Galapagar no existeixen

Valoració:-1menosmas
Per Nene, fa mes de 3 anys

Indulto a Francisco Zugasti, autor del terrible delito de comerse un roscón con chocolate delante de la mansión de los Marqueses de Galapagar. El fiscal le condena a 20 meses de prisión

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente