nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les eleccions a Catalunya en una dotzena de titulars

La participació confirma allò que la majoria sospitava: les eleccions no s'haurien d'haver fet ara, s'havien d'haver fet més endavant. Les eleccions les han de convocar els polítics, no els jutges.

L'independentisme guanya les eleccions, supera el 50% dels vots i suma més escons que mai.

L'independentisme arrasa a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona.

Les formacions que defensen l'autodeterminació i l'amnistia sumen 82 diputats i més del 60% dels vots.

Catalunya es decanta, clarament, cap a l'esquerra.

Els dos grans blocs, independentistes (majoritari) i antiindependentistes (minoritari), es mantenen. No hi ha, pràcticament, transvassament de vots d'un bloc a l'altre.

No hi ha hagut cap 'Efecte Illa'. L'efecte que s'ha produït és una reordenació dins el bloc antiindependentista provocada per la tendència a la desaparició del partit Ciudadanos.

La CUP, aquesta vegada amb la suma de Guanyem, torna a tenir la clau. Això és indicador que «passaran coses».

L'extrema dreta anticatalana ja era dins el Parlament de Catalunya. Ara qui la liderarà serà Vox, un partit més explícitament profeixista.

El partit Ciudadanos s'enfonsa de manera espectacular: es demostra que era un 'gegant amb peus de fang'.

El Partit Popular és, a Catalunya, parafrasejant Soraya Sáenz de Santamaria, un partit 'en liquidació'.

La ciutadania de Catalunya ha votat majoritàriament per avançar cap a la independència i ha oferit una nova oportunitat als partits independentistes que han gestionat l'anomenat 'Procés'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Picodemonte, fa mes de 3 anys

Mas dinero catalan que se ira a Madrid

Valoració:-2menosmas
Per Vull saber, fa mes de 3 anys

Molt bons els dotze titulars de les eleccions catalanes!
Visca Catalunya lliure i sobirana!

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Los resultados son malos para Cataluña y malos para España,.

Valoració:-3menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

Molt bo article. Jo som net d'un militant de la CNT a Madrid i diré la meva: 46% del cens no es molesta a votar, i dels que voten un 60% independentista, un 7,7% neofranquista, i prop d'un 10% republicans espanyolistes. En resum, la Constitució i fins i tot el dret a votar no genera passions. Ni tan sols el dret a ser d'extrema dreta. Era curios a mitja jornada veure a Vox fent una crida a la participació. El resultat mes brutal es que la política de partits esta en crisi, i ni el discurs anti sistema funciona gaire. El fet que sobre el conjunt del cens el bloc independentista, líder, no arriba ni al 40% ha de servir per reflexionar. De debo, els partits politics s'ho han de fer mirar perque potser que per teatralitzar massa i no fer de suport directe de la població estan a punt de passar a un segon pla de la democracia. Llavors, a l'Estat espanyol la tendencia sera l'anarquia. Vull recordar que la CNT tenia nomes un 20% manco afiliats que la UGT amb la diferencia que molts d anarquistes ni tan sols accepten militar a un sindicat. Segurament l anarquisme era majoritari. El problema per a l'Estat es una reducció de la tributació, posant en perill la seva supervivencia ja que molta ma d'obra passara a intercanviar producció sense pagar imposts. Sols impregnar d'espiritualitat la política pot evitar el fracas del partidisme.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente