cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

100.000 milions de dòlars per cada habitant de la Terra

Els Emirats Àrabs han enviat, amb èxit, una sonda a Mart. La sonda Hope Probe orbitarà al voltant del planeta veí durant els propers quatre anys, hi ha arribat després de set mesos i 494 milions de quilòmetres de viatge. La seva missió és recollir informació sobre l'atmosfera del planeta vermell, el clima i les estacions, amb l'objectiu de descobrir per què Mart va perdre gran part del seu oxigen i, per tant, gran part de la seva aigua.

En pocs dies hi arribaran també la nau orbitadora Tianwen enviada per Xina i el vehicle rover, enviat per la NASA nord-americana.

Més enllà dels relats èpics que vesteixen cada una d'aquestes missions, s'hi amaga una nova cursa espacial centrada, en aquest cas, en l'interès per explorar asteroides, satèl·lits o altres planetes, a partir de la creença que la mineria espacial és el gran sector que queda per explotar en un planeta en què s'esgoten tots els recursos.

L'escassetat de recursos, juntament amb el canvi climàtic, són els principals reptes de la nostra era. Sabem que el sol ens pot proporcionar més energia de la que som capaços d'usar, però necessitam materials com el liti o el cobalt per emmagatzemar l'energia, i aquests materials són més aviat escassos a la Terra. En canvi, abunden en altres planetes, satèl·lits o asteroides.

L'astrofísic Stephen Hawking ja havia explicat, en més d’una ocasió, que el futur de la humanitat, a llarg termini, passava per «sortir de la Terra».

Des del punt de vista de l'exploració dels recursos minerals i energètics de Mart, s'han detectat grans masses d'òxids de ferro, probablement hematites, que podrien ser aprofitables econòmicament. Tampoc es descarta l'existència d'àrees mineralitzades de gran extensió i de zones riques en òxids i sulfurs de plom, zinc, ferro, manganès i metalls preciosos.

Perquè ens facem una idea de què va aquesta nova cursa de l'espai, he seleccionat cinc dades:

- Existeixen uns 9.000 asteroides considerats pròxims a la Terra que contenen recursos de gran valor econòmic com or i platí, dels quals es podrien extreure més quantitats que les obtingudes en mines terrestres en tota la història.

- Aquest cinturó d'asteroides conté, també, uns 825 quintilions de tones de ferro, amb més de 60 quilos de niquel per cada tona de ferro.

- Es calcula que alguns asteroides contenen ferro, níquel o cobalt en quantitats suficients per a cobrir les necessitats de la Terra durant 3.000 anys.
- Si la producció anual de metalls sense processar de la Terra assoleix els 660.000 milions de dòlars anuals, els extrets dels asteroides mourien 700 quintilions.

- El valor que la NASA calcula que tenen tots els minerals emmagatzemats en els asteroides del cinturó principal del nostre Sistema Solar és de 100.000 milions de dòlars per cada habitant de la Terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluis Felipe Lorenzo, fa mes de 3 anys

Bon dia. Molt bo. Ara hem de saber qui paga aquests milions. D'altra banda els romans ja deien que Mart va boixar amb Venus i la vida va inseminar la Terra, que es entre tots dos. En teoria la vida ha de sortir del mascle Mart i arribar a Venus.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente