algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

La vacuna de la unitat

Tal i com va informar dBalears, les Illes Balears són el territori de l'Estat que rep menys vacunes per habitant. Una nova dada tan escandalosa, com previsible.

Tots els indicadors, sempre, indefectiblement, mostren que l'Estat espanyol maltracta les Balears. Ho hem dit moltes vegades: la relació de l'Estat espanyol amb les Balears és la típica entre una metròpoli i una colònia.

En l'actual context, és oportú recordar que, perquè les Illes Balears aconseguissin màscares i EPI, les nostres institucions varen haver de desobeir les consignes del Govern espanyol i varen haver d'actuar per lliure en el marc internacional.

També és oportú recordar que si les Illes Balears no patissin l'espoliació fiscal a que les sotmet l'Estat espanyol any rere any, avui tendríem recursos suficients per evitar el patiment de tants de ciutadans. Tendríem millors infraestructures sanitàries i recursos suficients per compensar les pèrdues econòmiques de totes les persones afectades pels tancaments forçats d'alguns sectors econòmics.

La lluita contra l'espoliació fiscal és una lluita que fa molts d'anys que impulsen diverses entitats de la societat civil. I no sempre han comptat amb el suport suficient dels sectors empresarials.

Col·lectivament, ens convé fer pinya per aconseguir que arribin el màxim de vacunes en el termini més breu possible.

Però aquesta unitat que es demana per aconseguir una campanya de vacunació ràpida i massiva, cal bastir-la per acabar amb l'espoliació fiscal i el tracte colonial de l'Estat espanyol cap a les Balears.

I també cal que construïm aquesta unitat per aconseguir que de l'actual crisi en sortim amb una societat més cohesionada socialment, més equilibrada i justa econòmicament, més respectuosa amb el paisatge i el patrimoni i més rica culturalment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 3 anys

Viniendo de ti no creo nada, aunque fuese cierto. El día que los datos vengan de personas sin apriorismos de ninguna clase, basados únicamente en la realidad pura y dura, quizá cambie de idea. La credibilidad hay que ganársela día a día.

Valoració:-2menosmas
Per Pompeu, fa mes de 3 anys

"una societat més cohesionada socialment, més equilibrada i justa econòmicament, més respectuosa amb el paisatge i el patrimoni i més rica culturalment". Un desig molt lloable, sens dubte, però realment pensam que la societat (mallorquina) pot assolir aquests objectius? El que veig és insolidaritat, descohesió social, satisfacció majoritària amb l'actual estat de coses i una acceptació servil de la mentalitat provinciana.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente