algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El bisbe reincident

"Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir". Us recordau de Sa Majestat el Rei Joan Carles I, de quan va sortir demanant disculpes per la polèmica que va desencadenar la cacera d'elefants a Botswana. Llavors, tots vàrem saber qui era Corinna Larsen.

Aquests dies esperava que el bisbe de Mallorca comparegués públicament i posàs cara de penedit i fes unes declaracions semblants a les que va fer l'emèrit. Sabem que el simi imita l'ésser (humà?). No és el cas.

I que ningú es confongui. Ara no parl de l'exbisbe Javier Salines que el Vaticà va destituir per la "complicitat" mantinguda amb la seva secretària.

Ara parl de Monsenyor Sebastià Taltavull que dia 5 de gener es va injectar el calze de la salvació quan no li pertocava per protocol. Avui dijous fa 73 anys. No té l'edat suficient per formar part del següent grup de població que ha de rebre la vacuna, els majors de 80 anys.

El bisbe Taltavull va justificar la seva falta demanant "perdó pel malestar que hagi pogut provocar". No va dir, "deman perdó perquè m'hagi beneficiat de la meva situació dins la jerarquia eclesiàstica per vaccinar-me". No va dir, "no ho tornaré fer". Clar que no: necessitava la segona dosi. Li varen injectar aquest dimecres. Ara el vaccí serà efectiu.

Fins dilluns tot anava bé. Però, algú el va cuar a la premsa. I per sortir-se'n, perquè a tot Espanya coneixen el seu pecat, s'ha excusat dient que es va vaccinar convençut que d'aquesta manera donava exemple als cristians i als majors, tal com li va demanar el Papa. Quin exemple més misericordiós, no trobau.

I ara què?

A Joan Carles I no li han anat tan malament: potser conservarà "vitalíciament" el títol de rei en caràcter honorífic i potser serà de vacances a Abu Dhabi eternament.

Monsenyor Taltavull potser es confessarà: Ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amén.

Vés-te'n amb la pau de Déu i demà n'hi haurà un altre que se saltarà el protocol i, com tots sabem, no passaré res.

La pandèmia posa al descobert la vulnerabilitat de l'ésser (humà?).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 3 anys

No som catòlic practicant però consider que el Sr. Bisbe i els capellans, com a mínim els qui estan prestant serveis a hospitals i residències, haurien d'haver estat ilnclosos, per al torn de vacunes, entre el personal sanitari. Si han de consolar o confessar algun malalt greu de coronavirus, creis que per ser capellans els virus els respectaran? Amb tan pocs com en queden, i amb el nombre de catòlics que els poden necessitar, les autoritats sanitàries haurien de mirar de no posar innecessàriament en perill les seves vides.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente