algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Pressuposts de l'Estat: 3 vegades més despesa en recerca militar que en recerca sanitària

Una de les conseqüències de la manera com es va fer la Transició espanyola i una de les explicacions de perquè el Regim del 78 està tan blindat és que, avui, l'Estat espanyol manté una casta militar privilegiada i gairebé intocable.

La vacunació irregular dels caps militars és només un botó de mostra més de com entenen els militars espanyols el funcionament d'un sistema que els continua privilegiant sistemàticament.

N'hem parlat molt de la vacunació del cap de l'Exèrcit i la seva camarilla, però és molt més important, significatiu i transcendental analitzar què passa amb els pressuposts pel que fa a despesa militar.

El centre Delàs d'Estudis per la Pau ha emès un informe, elaborat per Pere Ortega, Xavier Bohigas, Quique Sánchez Ochoa on s'analitza la despesa militar prevista en els pressupostos generals de l’Estat espanyol per 2021, presentats pel govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos.

El pressupost consolidat del Ministeri de Defensa augmenta un 6,5% respecte a 2020 i arriba a la xifra de 10.863 milions d’euros. Si es tenen en compte les partides distribuïdes en altres ministeris, la despesa militar arriba als 21.623 milions, un nou rècord històric que suposa un augment del 10,3% respecte a l’any anterior.

Les dades es poden rematar amb una comparació que hauria de fer empegueir a alguns i reflexionar a tots: la despesa en R+D militar és de 861 milions d'euros, mentre que la inversió en R+D sanitària és de 287 milions d'euros.

Exactament tres vegades més per matar que per salvar vides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.