algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

21 propòsits per al 2021

Dedicarem aquest primer Apunt de l'any 2021 a formular 21 propòsits, en l'àmbit públic, els quals m'agradaria ajudar a fer possibles, però que, tanmateix, depenen de la feina que facem col·lectivament.

1 – En primer lloc, un desig de salut per a tothom, que, sens dubte, passa per davant de la resta de desitjos i propòsits i al qual, sabem que tots hi podem contribuir, encara que, evidentment, algunes persones molt més que altres.

2 – Treballar perquè Mallorca sigui una societat més justa, més cohesionada, més solidària i més lliure.

3 - Seguir construint una societat plural i diversa i, al mateix temps, interconnectada, amb el màxim nivell de benestar possible, amb totes les llibertats garantides i amb la llengua catalana com a vehicle d'unió.

4 – Contribuir a que enguany sigui el de la recuperació econòmica. Però una recuperació que no deixi ningú enrere i que no repeteixi els errors del passat. En aquest sentit farem tot el que puguem perquè des de les institucions s'escoltin i s'assumesquin les propostes del Fòrum de la Societat Civil.

5 – Continuar lluitant perquè Mallorca i les Illes Balears assoleixin el màxim autogovern i un finançament just.

6 - Contribuir a que els Països Catalans siguin, el més aviat possible, una república confederada independent.

7 – Treballar incansablement per aconseguir la plena llibertat de tots els presos polítics i donar suport a les persones que s'han hagut d'exiliar per raons polítiques i de llibertat d'expressió i treballar perquè puguin tornar a casa enguany mateix.

8 – Tenir sempre al cap el compromís internacionalista i participar a les diferents lluites a partir de la idea 'pensa globalment, actua localment'.

9 - Continuar denunciant públicament la discriminació política, econòmica, social, cultural i lingüística a que ens sotmeten les institucions de l'Estat espanyol.

10 – Contribuir a eradicar el masclisme de tots els espais públics de les Illes Balears.

11 - Treballar per fer arribar la cultura, en les seves diferents expressions, al màxim de persones.

12 – Redoblar els nostres esforços per donar suport als creadors i al sector cultural en general.

13 – Ajudar a fer possible l'aprovació d'una nova Llei de Drets Culturals de les Illes Balears.

14 - Ser més exigents davant les nostres institucions: han de garantir el dret a aprendre la llengua catalana als que encara no la saben i el dret de tothom a usar-la sempre.

15 - Plantar cara als discursos de l'odi i al feixisme en totes les seves expressions.

16 – Reforçar les entitats de la societat civil que treballen per valors i objectius positius: Obra Cultural Balear, el GOB, Mallorca Sense Fam...

17 – Ajudar a que durant el 2021 es faci una commemoració dels 500 anys de les Germanies que combini el rigor i la memòria històrica amb els mecanismes per fer-la arribar al conjunt de la ciutadania de Mallorca.

18 – Ajudar a fer més popular i participada la Diada de Mallorca del 31 de Desembre, com a mecanisme al servei de la cohesió social.

19 – Donar suport als mitjans de comunicació en català, com a instruments de suport i defensa dels nostres interessos, la nostra llengua, la cultura i el País.

20 – Preparar una celebració, amb tota la potència que mereix l'efemèride, dels 25 anys de la capçalera Diari de Balears.

21- Treballar incansablement per millorar, qualitativament i quantitativament els #MitjansMallorquins, és a dir dBalears, Ona Mediterrània i L'ESTEL.

Salut i molts d'anys!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Que si quiere bolsa, oiga.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente