muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
15°

L'indultat ja arriba tard

No em vull imaginar com ha de ser la mort d'una mare i més encara si has estat condemnat a viure-la des de l'exili. Antònia Beltran, la mare de Josep Miquel, Valtònyc, ha mort.

Josep Miquel no s'ha pogut acomiadar. Des de juny de 2018 viu exiliat a Bèlgica. L'Audiència Nacional el va condemnar a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

No fa gaire dies, en el diari Última Hora varen publicar un article d'opinió on reflexionava sobre el perquè no és parlar d'indultar Valtònyc. La meva conclusió després de repassar, per un costat, els indults concedits per Trump a criminals de guerra, defraudadors i socis de la trama russa; i per altre, el debat generat entorn de l'indult dels presos catalans, era que ningú en parlar perquè no forma part de l'estratègia política. No hi ha un benefici directe.

Fa poques hores, hem vist com la democràcia més antiga del món se sacsejava. Hem vist com el president Trump ha fet servir les xarxes socials per instigar els seus seguidors.

El gener de 2018, George Lakoff, professor de Lingüística a la Universitat de Califòrnia i autor de 'No pensis en un elefant', va detallar les quatre estratègies de Trump a Twitter: el marc preventiu -ser el primer a donar un marc a una idea-, la distracció -desviar l'atenció sobre els assumptes reals-, la desviació -atacar al missatger- i el globus sonda -posar a prova la reacció pública.

El globus sonda s'ha llançat i ha impactat a tot el món. L'hem vist. Ens han deixat veure com assaltaven el Capitoli. Sabien que hi hauria una manifestació i que participaria el grup d'ultradreta Proud Boys. "Us estim", els ha dit Trump i té catorze dies de presidència al davant, si no l'aturen.

Fa poc, a Espanya també es va llançar un globus sonda en forma de carta adreçada al rei. La primera missiva anava signada per 73 comandaments militars retirats de l'Exèrcit que denunciaven les actuacions del "govern socialcomunista". "Per descomptat que és la nostra gent", va dir Vox referint-se als exmilitars. Ho va fer emprant el mateix llenguatge que Trump.

Ara van més enllà. Abascal piula i responsabilitza l'esquerra de l'assalt al Capitoli. Amb aquesta piulada desacredita la democràcia com ho fa Trump.

No és un al·lot que canta un rap, és un dirigent d'un partit polític d'extrema dreta que té 52 diputats.

Potser ha arribat l'hora què les institucions cabdals d'aquest país, i parl d'Espanya, reflexionin sobre la deriva democràtica que vivim i adoptin mesures, o hem d'esperar que Twitter comenci a capar comptes de polítics espanyols.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Els paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

Dius:
"El globus sonda s'ha llançat i ha impactat a tot el món. L'hem vist. Ens han deixat veure com assaltaven el Capitoli. Sabien que hi hauria una manifestació i que participaria el grup d'ultradreta Proud Boys. "Us estim", els ha dit Trump i té catorze dies de presidència al davant, si no l'aturen."



Tu no has vist. Te han deixat veure, lo que lis convé.
Yo he vist videos que a una senyal, la 'pressumpta
policia' retirava las barreras i deixava entrar, i un grup
de ANTIFAS, disfrassats de 'trumpistas' entrava de
mala manera.
Tot ben planificat, actors que actuan per fer Psyops.
Seguint el rastre de altres operacions totd'una se sap
que ès una Psyop.



Esper que no siguis tan ingènua la proxima vegada
que vegi una Psyop. ¿Encara creus an els Reis Màgics?

Valoració:1menosmas
Per elventdelnord, fa mes de 3 anys

la democràcia més antiga del món es Grecia! USA es relativament una nació jove. En la resta de l'article totalment d'acord, però s'ha de recordar que Valtònic ha tingut el suport del legítim president de Catalunya i els consellers exiliats, així que no està sol. El que es una vergonya es que Pablo Iglesies, que es qui va encarregar la cançó no hagi fet res per indultar-lo

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente