algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

El castellà arraconat i perseguit a Catalunya?

Tots els qui volem, sabem quina és la tàctica dels governants i exgovernants espanyols. Han après que totes les malifetes que fan o volen fer als contraris, en aquest cas als independentistes, el primer que fan és acusar-los a ells de fer-ho amb ells, és a dir, si el que volen és fer desaparèixer la llengua catalana, el primer que fan és acusar els independentistes de voler fer desaparèixer el castellà. Així que moltes coses que diuen s’han d’invertir. Això tot pensant que els independentistes tenguin com un dels principals objectius la defensa del català. Per tant, qualsevol acció que es faci contra el català, sempre es durà a terme fent a saber a la gent que això és el que volen fer els nostres contraris contra les coses nostres. És una espècie de targeta de visita, és una mena de justificació.

Ara ha estat Alfonso Guerra, que va col·locar el germaníssim perquè pogués usar les corrupteles a favor seu, qui ha manifestat que el castellà està arraconat i perseguit al Principat per part dels independentistes. És un dels socialistes que es troba en el cementeri dels elefants, que acusa el Govern socialista d’aliar-se amb Bildu, amb els independentistes i amb Podem i manifesta que això no és democràcia. El fet que no aparegui a la nova Llei d’Educació com a llengua vehicular, tot per salvar la vehicularitat de les llengües pròpies dels territoris que en tenen, fa que Guerra manifesti que el castellà passarà a ser tractat com a llengua estrangera. Això ho diu una persona que voldria fer desaparèixer totes les altres llengües de la característica de vehiculars i no li importaria un rave que fossin tractades com a llengües estrangeres o millor, desaparegudes. Aquest republicà ara resulta que és més monàrquic que un fill de rei. Diu que els que varen posar en dubte l’honestedat del rei emèrit o el varen criticar no havien d’haver durat ni cinc minuts al govern o al poder. Pobre Guerra!

Arran del debat que es feia al Congrés sobre la Llei d’Educació, Vox va presentar una proposició no de llei per la qual demanava que a l’Estat espanyol es fessin els estudis exclusivament en castellà. Ja sabem per activa i per passiva que els polítics de Vox són avui els principals enemics de les llengües pròpies de diversos territoris i diferents del castellà, principalment el català, el galaico-portuguès i l’euskera. Així els diputats catalans, bascos i gallecs varen aprofitar la situació per defensar els drets lingüístics de les seves llengües. El diputat de la CUP, Albert Botran, va voler fer el seu discurs en la seva llengua i la presidenta Meritxell Batet no li ho va permetre. Segons el mentider Alfonso Guerra, aquest discurs el devia voler fer en el perseguit castellà, doncs no, el volia fer en català, fet que no deu voler conèixer el tal Guerra. El mateix va passar amb Néstor Rego del Bloc Nacionalista Gallec. Tampoc no li varen permetre que parlàs en galaico-portuguès. També varen esser advertits Gabriel Rufián i Joan Baldoví per intentar fer una part de la seva intervenció en català. Com quedam, senyor Guerra, quin idioma és el que està perseguit?

És per això que després d’aquest trist espectacle que va ocórrer al Congrés espanyol de la no acceptació de les llengües, que haguessin pogut ser espanyoles i ara ja no ho seran mai, que el polític Albano-Dante Fachín va fer el següent tuit: “Després de veure el que va passar al Congrés, on es prohibeix parlar el català, crec que l'única resposta digna i a l'alçada és parlar en català SEMPRE. Fer altra cosa és rendir-se davant l'ultradreta. Acceptar l'inacceptable.”

De totes maneres això ha passat sempre, Cada vegada que els catalans, ells els diuen nacionalistes, han tengut alguna intervenció sonada al Congrés o han aconseguit alguna cosa, que els enemics de la terra i de la llengua han titllat de cosa de nacionalistes catalans i de separadors i trocejadors d’Espanya han sorgit personatges espanyols que han volgut impartir justícia pel seu compte. Aquest va ser el cas del cantant Francisco que el 2015 va anunciar un boicot a Catalunya i que ell castigaria els que defensaven la secessió i a la seva pàgina web va escriure: “Por el momento no voy a comprar ningún producto catalán. Ni cava, ni medicamentos, ni alimentos, ni editoriales, etc. Ese es mi castigo”, advierte Francisco, quien asegura que sintió “mucho” el resultado porque “los catalanes son grandes personas”.

Dos anys més tard el cantant i atacant la vicepresidenta del Govern valencià Mònica Oltra feia el tuit següent: “Pregúntese “usted”. Catalanista, alemana, descerebrada, inculta, mal nacida, incómoda de ver, anti Española, anti valenciana anti constitucional, y te atreves a criticar la decisión de un país ESPAÑA. Tú, ni con todos los fumetas, golfos, okupas, drogatas, imbeciles, ignorantes. Te quedan gata flora 2 Febreros, busca gato.Tu eres demòcrata? Tú eres ESCORIA. Esto le pasa “señora” es el bajón de la medicación que se fuma y mete, le recomiendo pollardon y pichicilina. Eso sí. Si hay un valiente que no tenga estomago”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ver, fa mes de 3 anys

sa Gran Mentida de ses cloacas del estado.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente