muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Decidir polítiques a partir de dades

Fa ben poc dedicàvem l'Apunt a recordar que per fer política és necessari tenir ideals, però que per fer gestió política són essencials dos vectors: terminis i pressupost.

Avui, tan imprescindible com tenir ideals i poder-los desenvolupar amb terminis raonables i pressuposts suficients, és disposar de dades.

Massa vegades veim com des dels partits i des de la societat civil, però també des de les institucions, es fan polítiques basades en intuïcions o en percepcions (sempre esbiaixades) dels que hi estan al capdavant.

Per proposar i desenvolupar polítiques, és necessari saber d'on partim, a través d'enquestes o altres estudis, i establir indicadors clars i mesurables per analitzar periòdicament si es compleixen els objectius establerts.

Tot això que deim sembla obvi. Però el cert és que en la política de les Illes Balears estam avesats a perdre'ns en debats d'opinió sobre l'estat de moltes àrees a partir de percepcions, d'experiències personals o de premisses ideològiques, en comptes de debatre què cal fer a partir de les dades més objectives possibles.

Ni per corregir aquesta manera tan rupestre de fer política han servit 37 anys d'autonomia que ja duim.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.