algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Onze de Pego

Pego és un municipi valencià situat a la comarca de la Marina Alta. La població ha estat sacsejada aquests darrers dies per una operació de la Guàrdia Civil espanyola de clar biaix ideològic que s'ha saldat, de moment, amb la detenció d'onze veïns.

Els fets es remunten al passat 18 d’octubre, quan es va convocar, de manera totalment espontània, una concentració antifeixista per denunciar la presència a Pego de membres del grup ultra Gandiblues que havien omplit el poble de simbologia nazi.

La Guàrdia Civil va elaborar un informe posterior als fets on, segons va informar Vilaweb, no hi feia constar cap referència a les actituds provocadores del grup d’ultradreta i sí que hi deia que havia fet identificar, per sancionar-los, membres dels col·lectius antifeixistes que els escridassaren.

Ara, la Guàrdia Civil, en una clara mostra del component ideològic amb que actua, ha detengut, entre aquest dimarts i dimecres, onze joves antifeixistes.

Un grup de feixistes irrompen a un poble, en destorben la seva pau i tranquil·litat, els veïns del poble responen a la provocació de manera pacífica i la intervenció de la Guàrdia Civil consisteix en protegir el grup de feixistes, garantir la seva impunitat i castigar els veïns del poble que s'han mobilitzat.

Una nova mostra de com funcionen els cossos policials de l'Estat espanyol i de la impunitat amb que es mouen els seus amics i companys de l'extremadreta.

Així estan les coses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.