nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

La Diada de Mallorca d'enguany podria dedicar-se a la solidaritat i la justícia social

Una de les moltes activitats que va estroncar la declaració d'estat d'alarma i el confinament, va ser una 'Jornada de reflexió sobre el model de Diada de Mallorca' que s'havia de celebrar a Can Alcover, organitzada per l'Obra Cultural Balear. Esperem que es pugui arribar a celebrar aviat.

Des de fa anys, la Plataforma 31D i el Bloc d'Unitat Popular s'esforcen per fer del 31D, una Diada reivindicativa.

Fa dos anys, el Grup Blanquerna, va presentar un document amb una cinquantena de propostes per ampliar l'impacte de la Diada del 31D.

Fa poques setmanes, l'organització política mallorquina sobiranista, Ara Mallorca, feia públiques una sèrie de propostes, amb la intenció de millorar la Diada.

De totes aquestes energies en sortirà, ben segur, un disseny d'una Diada oberta, integradora, que mantengui el seu esperit commemoratiu i reivindicatiu i, al mateix temps, que pugui aconseguir que molta gent molt diferent s'hi senti identificada.

El 30 de desembre de 2018 vaig publicar un article titulat '31D, Diada de Mallorca: #JoFaigMallorcaMillor', on recollia algunes de les propostes del Grup Blanquerna i n'afegia una de collita pròpia: la possibilitat que tots els ciutadans i ciutadanes de Mallorca facem possible que la Diada de Mallorca sigui un dia per fer algun acte concret dirigit a aconseguir una Mallorca millor.

La idea és que aprofitant que el darrer dia de l'any és un moment molt propici per fer bons propòsits per a l'any vinent, posar-ne en pràctica algun que impliqui una millora col·lectiva. Convertir el 31 de desembre en una Diada per fer una bona acció per una Mallorca millor, com, per exemple, fer un donatiu a alguna causa de justícia social, fer una bona acció per millorar el nostre entorn, el nostre medi, associar-se a una entitat que treballa per millorar el dia a dia dels més necessitats, o que treballa per defensar el territori o el medi ambient, o la cultura, o la nostra llengua...

Ara que començam a notar els efectes d'una nova crisi, crec que és el moment d'implicar institucions, entitats del tercer sector i moviments socials per fer del 31D de 2020, una Diada de la justícia social i la solidaritat. Me venen al cap mil iniciatives concretes que es podrien preparar per commemorar el nostre passat, per acomiadar aquest desgraciat 2020, per començar amb bon peu el 2021 i per consolidar una mica més la nostra Diada.

Ens hi posam?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.