cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Les potències colonials es preocupen dels colonitzats

És per això que el departament d’Interior s’ha posat a expedientar mossos d’esquadra acusant-los d’haver penjat llaços grocs. Això se sap perquè ha estat denunciat per la Plataforma de mossos per la democràcia i compartit pels Mossos per la república. Han manifestat que s’està expedientant i sancionant agents pel motiu assenyalat més amunt. També han dit que s’està perseguint persones, que, com a ciutadans, en el seu moment de gaudi personal, han optat per afirmar: “Ja n’hi ha prou d’injustícies, a partir d’ara les denunciam.” Aquesta és una notícia que s’ha publicat, la qual difonc, sense ràbia, rancor ni cap tipus de frustració. Queda clar que els colonitzats no poden penjar llaços grocs. S’exposen a un expedient que els llevarà les ganes de contrariar els virreis colonials.

A Perpinyà, una dona, en principi hauria de ser francesa, però per la llengua i el contingut semblava ben espanyola, que es firmava com a “Las voces del pueblo” a Twitter, va ser entrevistada i va rebutjar la presència de milers d’independentistes i Puigdemont a la seva ciutat, Perpinyà, manifestant el següent: “Lo que tiene que hacer el señor Puigdemont es dar la cara, irse a España y asumir las consecuencias de lo que ha hecho. Perpiñan no es Cataluña”. Es veu que aquesta dona no sap ni vol saber com es comporten els pobles colonitzadors. Espanya va intentar que 50.000 persones no poguessin arribar a la pacífica concentració, que en va poder reunir 150.000, a criteri dels organitzadors. I dic que era ben pacífica, perquè jo hi era i els únics que cercaven brega eren devers una dotzena que enarboraven banderes espanyoles.

La cap de premsa de Laura Borràs, Nerea Martí, ha relatat a Vilaweb les dificultats que havien tingut per anar des de l’edifici del Congrés a l’edifici de davant que és on hi té el despatx Laura Borràs. Era el dia que hi havia una manifestació de policies que protestaven per millorar el sou i que demanaven aconseguir el que guanyen els mossos d’esquadra. Laura Borràs havia anat al Congrés per a una reunió de la junta de portaveus. En arribar tot estava més o manco controlat per un cordó policial, però quan varen sortir, els manifestants havien desbordat el cordó i varen perseguir les dues dones mentre travessaven el carrer, tot davant els policies que acordonaven el Congrés. La senyalaven, la incitaven que s’hi acostàs si s’hi atrevia i la cridaven pel seu nom. No va passar res, però hi va haver molta tensió. La diputada Borràs se n’havia d’anar cap a l’aeroport, per on estava ple de manifestants. Varen demanar escorta per poder sortir i anar a agafar un taxi i els varen dir que no tenien efectius suficients. Varen haver de passar per un túnel subterrani entre els dos edificis, acompanyades per uixers, ja que els policies s’havien negat a fer-ho. També varen ser ajudades per personal d’altres grups parlamentaris. A l’hora de poder agafar el taxi havien de recórrer entre cinc i deu metres per damunt una vorera plena de manifestants. Recórrer uns metres on varen haver de sentir tota casta d’insults i crits, tant a l’equip tècnic de JXCat, com al del BNG que els acompanyava. Nerea Martí recordà: “Hem recorregut una desena de metres on els manifestants es movien sense cap control ni cap cordó de la policia, i se’ns han llançat al damunt, insultant, “puta catalana”, “filla de puta”, i s’hi han anat afegint manifestants, vint o trenta. Hem entrat al cotxe, han picat contra el cotxe, posaven les dues mans al vidre… I tot, davant la passivitat dels policies que hi havia de servei.” Es veu que na Laura i na Nerea no sabien o no pensaven que la policia colonialista no protegeix els colonitzats. Laura Borràs ho va denunciar a la presidenta de la cambra.

Pablo Casado, cadell format a la FAES i sota el paraigua d’Aznar, ha fulminat de les eleccions a Euskadi, el moderat Alfonso Alonso, perquè volia una llista conjunta amb Arrimadas. L’ha substituït amb un altre de la seva corda, Carlos Iturgaiz. És aquell que va fer les manifestacions següents arran dels xiulets a l’himne i al rei a la final de copa de 2017 entre el Barça i l’Alabès: “Els catalans i bascos que varen xiular l’himne quan sortia el rei són tots i cadascun d’ells uns fills de puta.” Qui són els que tenen rancor i odi contra tot el que faci olor de català? Aquesta és la seva gran preocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per demòcrata, fa mes de 3 anys

La preocupació més gran dels colons, a part d´espremer tot el suc que poden, és perpetuar-se en el poder, i allargar l´opressió al màxim. És de lògica elemental.
Però també és lògic que els patidors i espremuts vulguin emprendre son veritable camí de llibertat i autodeterminació. Per tant volem un referèndum //*//

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente