algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Una notícia desapercebuda

Sol passar sovint, en el món de les xarxes socials apareix una notícia i poc temps després veus que ha passat desapercebuda, que no la recullen altres mitjans de comunicació, desapareix de les xarxes.

Índia, ha despenalitzat l’homosexualitat. El gran país on durant anys ha perdurat el sistema de castes a la vegada que s’ha desenvolupat econòmicament en els darrers decennis, ha fet una passa important. Un país on conviuen grans riqueses i pobresa extrema de gran part de la població, aquest país, mantenia una llei de l’etapa colonial que qualificava el sexe entre persones del mateix sexe com contra natura. La llei establia penes de presó fins a 10 anys, ja que considerava qualsevol relació carnal contra l’ordre de la naturalesa amb un home, una dona o un animal. Una de les lleis més antigues del món que fins ara no s’havia revocat.

La notícia anava acompanyada de fotografies de l’alegria dels col·lectius LGTBI celebrant aquesta decisió, fruit d’una llarga lluita als carrers per aconseguir-la.

En un país tan ric en contrastos, on conviuen totes les religions que fins fa uns anys era motiu d’orgull la seva tolerància, els grups polítics més radicals i integristes havien aconseguit fer valer la seva intolerància respecte a aquest col·lectiu. Afortunadament el Tribunal Suprem indi ha fet aquesta passa endavant.

En el segle XXI sembla mentida que encara hàgim de celebrar aquestes decisions. Molts països encara mantenen legislacions antidemocràtiques, prohibint la lliure expressió dels sentiments afectius de les persones en funció de la seva orientació sexual.

Ens alegra la notícia i voldríem veure-la més destacada als mitjans, per contrarestar tantes actituds homòfobes, lesbòfobes, de persones que només entenen les relacions heterosexuals. Persones que tenen interioritzat el patriarcat, la ideologia de considerar l’home-mascle que ha de tenir sotmesa la dona, i no pot entendre cap altra relació afectiva que no sigui aquesta.

Felicitam la passa endavant que s’ha donat a l’Índia i sobretot felicitam les persones que han de sortir de les seves presons, que seran reconegudes com a ciutadans i ciutadanes amb dret a estimar qui vulgui.

Felicitam els companys i les companyes del col·lectiu LGTBI que aquí, a ca nostra, continuen lluitant contra les discriminacions per raó de sexe, les incomprensions, les hipocresies que tan sovint han de patir.

Volem una societat tolerant, plural, diversa, antipatriarcal, justa, igualitària, solidària, per això hem de continuar compromeses en la transformació d’aquesta que vivim ara, com ho fan tantes i tantes persones del món, a l’Índia, a Àfrica, a Amèrica, a Europa. I aquí a aquesta petita illa mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.