algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

Apostar per la cultura i la creació

El cultural, sempre ha estat un sector marginat a les Illes Balears. Des dels poders polític i econòmic no només no s'hi ha apostat mai, sinó que sempre se l'ha mirat amb desconfiança.

Per acabar-ho d'adobar, la passada crisi econòmica va arranar els petits avanços que s'havien produït, i avui, el sector cultural malviu en pitjors condicions que fa una dècada.

Malgrat això, les Illes Balears compten amb una cultura popular viva, dinàmica i amb gran capacitat integradora, i a més a més, generen una quantitat molt elevada de bons creadors culturals en gairebé totes les disciplines.

Faríem bé, tots plegats, començant per les institucions polítiques i els poders econòmics i continuant per la societat civil, de cercar alternatives al model econòmic actual basat en el sacrifici i la depredació del territori, del medi, de la nostra cultura i del benestar dels residents a les Illes Balears.

La cultura té un potencial enorme de creació de benestar i cohesió social i genera espais de trobada i nous relats col·lectius... És, per tant, una bona alternativa al model actual i una garantia d'un futur possible i sostenible.

La cultura, si s'hi aposta decididament, té també un gran potencial com a motor econòmic i generador de llocs de feina.

Facem decréixer la nostra dependència de que cada any venguin més milions de turistes i facem créixer les nostres indústries culturals i creatives.

Tenim el talent necessari per a fer-ho. I encara hi som a temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 4 anys

Potser hi siguem a temps, de fer decréixer la nostra exclusiva dependència del turisme, però com més va més difícil es fa, i no sé si hi ha a Mallorca prou gent amb el talent necessari per aconseguir-ho. Poca cosa hi podem fer si som molts pocs els que ho pensam, i entre aquests pocs no n'hi ha cap amb suficient influència política. Ja ho val!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente