algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Un cas gravíssim

El cas de la violació d'una nina a Palma, la Nit de Nadal, ha permès descobrir l'existència d'una xarxa d'explotació sexual de menors a Mallorca. Sembla que hi ha documentats un mínim de 16 casos de víctimes d'aquesta xarxa.

Actualment, hi ha 359 menors tutelats, repartits en 30 centres públics o concertats. Més de dos terços, fins a 278, són adolescents.

Recordem que la tutela d'aquests menors correspon al Consell de Mallorca, concretament al l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Però no tots els centres estan gestionats per l'IMAS directament, n'hi ha que són gestionats per entitats privades i, per afegir-hi més complexitat, molts dels menors passen els caps de setmana amb la família, que durant aquest temps és la responsable del menor.

Davant aquests fets tan greus, cal, en primer lloc i per davant de tot, protegir les víctimes. En segon lloc, cal destapar, desballestar i posar a disposició judicial tots els components de la xarxa d'explotació sexual de menors.

I, en tercer lloc, caldrà, en el seu moment, exigir que s'assumesquin les responsabilitats polítiques que, per acció o omissió, han permès que s'arribàs al nivell de gravetat assolit.

I els mitjans de comunicació tenim el deure d'explicar-ho. Però ens cal, més que mai, defugir de la morbositat i ser, tal i com em recordava-recomanava un amic, molt curosos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T, fa mes de 3 anys

el 24/12,es diu el dissabte de nadal.

Valoració:0menosmas
Per ratjada, fa mes de 3 anys

Seria interessant d´on provenen aquests violadors. Potser són germans de la manada pañola. Llavors tendriem pistes irrefutables del que es cou en certs sectors socials i polítics pañols.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente