algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Per una sanitat pública sense copagaments #STOP902

Amb José Ramon Bauzá del PP es va implementar a les Illes Balears el copagament a la Sanitat Pública per a tenir targeta sanitària. Amb el govern progressista aquest copagament es va suprimir, i es va demanar també (la OCU i vàries organitzacions polítiques) que s'eliminessin altres copagaments injustificats i poc transparents. Un d'aquests foscos copagaments era el sistema de cites a través del nombre 902 079 079.

Avui 6 o 7 anys després el nombre segueix actiu, tot i les reiterades peticions de l'OCU de suprimir-lo. La situació avui és la mateixa. Per demanar cita mèdica o renovar la targeta sanitària pots utilitzar vàries opcions. Una d'elles és la telefònica, amb el 902 079 079 o el 71 43 70 79. El primer és de pagament i el segon es gratuït. Des d'un fix la trucada al 902 costa més o menys com una trucada provincial. En canvi des d'un mòbil el cost és d'uns 3 euros per menys de cinc minuts.

La qüestió és que avui per avui, per diverses raons, la majoria de trucades al servei de cites es fa a través del mòbil, i molts desconeixen aquest sobrecost.

A través del 902 Ib-Salut recapta uns 100.000 euros anuals a costa d'un co-pagament. És justificat? Alguns creiem que no. L'IB-Salut té la funció de proveir de serveis sanitaris públics als usuaris per respondre a les seves necessitats de salut, amb transparència i equitat. El 902 no és ni una mesura equitativa, ni progressiva, ni progressista; però tampoc és eficient ni transparent. Gens transparent!

VOLEM UNA SANITAT GRATUÏTA I DE QUALITAT.

#STOP902

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.