nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Un bon final d’una setmana intensa

Dissabte 28 de setembre ens trobàrem a la Vena Fira del Mercat Social, als Jardins de la Misericòrdia de Ciutat. Com diu el títol, un bon final d’una setmana intensa en esdeveniments.

Uns 38 expositors de les Illes mostraren els seus productes i serveis, a més s’incorporà una Install Party, això és unes sis entitats oferiren les possibilitats de donar-se d’alta de manera immediata, amb un gran nombre de persones que s’hi acostaren. Entitats com SomEnergia, Ecotxe, Fiare Banca Etica, per anomenar-ne algunes. A més a les 12,30 hi hagué una taula rodona sobre Bones pràctiques de l’economia social i solidària a altres llocs de l’Estat, un Ludocirc Ecològic i l’horabaixa una ballada popular amb Folk a Mar.

La cinquena trobada organitzada per l’Associació Mercat Social que agrupa unes 13 entitats no s’ha limitat enguany a la Fira del dissabte proppassat. Hi hagué activitats com el dilluns 23 una jornada sobre empreses d’inserció social i el taller Com el finançament col.lectiu contribueix a tancar el cercle. El dimarts 24 al Teatre Sans, un microteatre Què és una cooperativa. Dimecres 25 la inauguració del curs Economia Social i finances ètiques organitzat per les Fundacions Darder Mascaró i la UIB, a Can Oleo, dijous 26 es presentà l’Informe sobre Finances ètiques i sostenibles, i el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores.

Divendres 27 es reservaren totes les energies per participar en la Vaga mundial per l’Emergència Climàtica, que com sabeu comptà amb un gran nombre de participants en la manifestació de Palma, i també a Maó, Eivissa, i altres llocs de l’Estat espanyol, conjuntament amb altres ciutats europees i d’altres continents.

Una setmana intensa, com deia, que ha de tenir continuïtat en la bona tasca que realitzen les entitats i empreses de l’economia social i solidària durant tot l’any. Una economia impulsada per Cooperatives, societats laborals, fundacions, empreses d’inserció social, i altres, que treballen amb objectius de sostenibilitat.

Empreses i entitats que patiren molt directament la crisi de l’any 2008, però a la vegada aquesta impulsà nombroses iniciatives competint amb les empreses tradicionals. No només les més conegudes com la Fundació Deixalles, d’inserció laboral, també noves com SomEnergia en el sector energètic, o SomConnexió de telecomunicació, o Ecotxe que permet compartir cotxe elèctric. A la vegada altres com empreses d’agricultura ecològica, o les cooperatives de treball associat.

En aquesta ocasió es presentaren nous projectes com KaNostra d’habitatge compartit, o el Supermercat ecològic cooperatiu, projectes que ja tenen experiències positives com TrabeSol prop de Madrid, o a Landare a Pamplona, i altres llocs de l’Estat.

Bona part d’aquesta economia està representada a les Illes per la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària REAS, que agrupa entitats com la Fundació Deixalles, Càritas i S’Altra Senalla entre d’altres, presents i organitzadors de la Fira.

Un principi de curs marcat per la lluita contra el canvi climàtic impulsat pels joves arreu del món, una setmana de setembre intensa en activitats que han donat a conèixer una altra manera d’entendre l’activitat econòmica, pensada en les persones, una economia social i solidària rendible, eficient i eficaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.