algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

I l''impeachment' a Felip de Borbó per a quan?

Fa uns dies s'ha posat en marxa, als Estats Units d'Amèrica, una investigació formal, a càrrec de la Cambra de Representants, per a determinar si s'ha de sotmetre a un judici polític al president, Donald Trump. Aquest procés és conegut com a 'impeachment'.

La raó per posar en marxa aquest 'impeachment' és que s'ha sabut que Donald Trump va fer una telefonada per demanar al president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, que dugués a terme accions que el beneficiassin políticament.

Concretament, Trump va demanar a Zelenski, en aquesta conversa telefònica, que investigués si Joe Biden, favorit en les primàries del Partit Demòcrata a les eleccions de 2020, havia pressionat Ucraïna, durant la seva etapa com a vicepresident, perquè no s'examinàs una operació empresarial que afectava el seu fill Hunter.

Durant els dies posteriors al referèndum d'autodeterminació de Catalunya, celebrat l'1 d'octubre del 2017, el rei Felip VI (també conegut com Felipe VOX) va intervenir personalment per forçar canvis de seus de bancs i grans empreses, a les quals va demanar que abandonassin Catalunya.

El rei espanyol va mantenir contactes amb els màxims dirigents del Banc de Sabadell i CaixaBank, Josep Oliu i Isidre Fainé.

Després de rebre pressions, CaixaBank va negociar els detalls del decret llei que va facilitar el canvi de seu amb Luis de Guindos, aleshores ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat i Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, davant les dificultats amb les que es trobava l'antiga caixa d'estalvis, que, per traslladar la seu havia de convocar una assemblea general d'accionistes.

El monarca espanyol també va pressionar grans multinacionals perquè efectuassin el trasllat de la seva seu. Durant l'acte del Dia de la Hispanitat a Madrid, un emissari de la Casa del Rei va transmetre a un directiu de Seat la preocupació de la Corona espanyola, tot i que al final, l'empresa de capital alemany va mantenir la seu a Catalunya. Felip VI també va pressionar directius de Volkswagen perquè la seva empresa fugís de Catalunya.

Tot i que Seat i Volkswagen no varen fer cas al Borbó, vuit dies després de l'1-O, totes les empreses catalanes de l'Íbex-35 menys una, havien anunciat que traslladaven la seu fora de Catalunya.

És evident que, més enllà d'aquests fets, hi ha molts altres motius per fer un 'impeachment', i alguna cosa més, a Felipe VOX, però no està de més posar de relleu que, mentre al Regne d'Espanya el cap d'estat fa i desfà com un dèspota o un tirà, als EUA fer telefonades per perjudicar un rival polític és considerat una traïció i un motiu evident d''impeachment'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Sembla que a l'estat que ens governa, aquesta possibilitat , de tant remota que és, no pugui existir. I és que aqui hi ha "desmocràcia" i "los eppañole somo mu eppañoles, y mucho eppañole" i les lleis son per qui se les fabrica...
Machado ja ho deia: en España de cada diez cabezas, nueve embisten y una piensa. Claro que sí, capcigrany...

Valoració:3menosmas
Per Esperança, fa mes de 4 anys

Que jo sàpiga, tant Pujol com Mas ja no exerceixen de presidents.

Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 4 anys

Supongo que para cuando se ponga en marcha el de Pujol. O el de Arturito "3%" Mas.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente