algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Continua el tractament colonial dels territoris ocupats per Espanya

La intel·ligència dels dirigents espanyols mai no ha destacat pel seu encert en les decisions preses. Des que deien que tenien un imperi on no es ponia el sol, no han deixat de tractar colonialment els habitants de les seves possessions. I així, una nació rere una altra s’han anat independitzant per recuperar la personalitat que els dirigents espanyols els havien volgut esborrar. Dic que no són gaire intel·ligents perquè no aprenen la lliçó i són incapaços d’oblidar el gran imperi que varen tenir, per això no consenten alliberar qui els manté, ja que al llarg dels segles han viscut més del treball dels altres que del propi. Per això, en ple segle XXI són capaços de tenir presos polítics, de voler-los condemnar i de tenir exiliats, I per això cada dos per tres, estan disposats a tornar posar en vigor la censura, Són especialistes a retallar drets, no respecten ni els més elementals drets humans. Això es comprova diàriament si ets capaç d’aguantar un judici injust i manipulat, on la sentència fa molt de temps que ja està instal·lada en el cap dels jutges del tribunal. Aquesta és la conclusió que se’n treu en comprovar la diferència de tracte segons que els testimonis incriminin els acusats o els exonerin.

En el període anual de temps que ens trobam, temps de fer declaracions tributàries, temps de pagar tributs, el Ministeri d’Hisenda ha donat instruccions de calat colonial als treballadors de l’agència tributària espanyola perquè en aquesta campanya no usin el català com a primera llengua, quan rebin una telefonada de qualsevol contribuent. L’ordre mana que només s’ha d’oferir una llengua cooficial que no sigui el castellà si el contribuent insisteix a usar l’esmentada llengua cooficial. Qualsevol persona sap que això es deixar el camí obert a no usar la llengua cooficial per part de qualsevol treballador que consideri que li han imposat una llengua o que li hagin fet creure que la seva llengua és de tercera. Per tant, la Plataforma per la Llengua ho ha comprovat. Han fet unes quantes telefonades, han intentat parlar en català, Han insistit i només han aconseguit que els diguessin que era impossible atendre’ls en una llengua que no fos el castellà. Prohibir la seva llengua als habitants d’un territori és una de les primeres normes colonials que usen els colonitzadors. Ja fa un parell d’anys, sense tenir una normativa encaminada en aquest sentit, ja posaven tots els obstacles possibles per no usar una llengua cooficial que no fos el castellà.

Una cosa queda completament demostrada, precisament a aquells que no consenten a admetre ni creuen en el fet que Espanya considera els territoris nacionals com a colònies i els fa un tractament completament colonial. Queda demostrat que a aquests territoris els exigeix imposts de primera, i els elimina els drets lingüístics. Els obliga a tributar amb grans sancions si no compleixen, en canvi els tracta a puntades de peu quant a la llengua.

I no té res a veure qui governi. Són els qui tenen la paella pel mànec, els grans poders econòmics que exigeixen això, i, per tant, és indiferent si governa el PP o el PSOE. Els dos posen en marxa les polítiques de tractament colonial que han aplicat durant segles. Eliminar la llengua a aquests pobles és el seu primer objectiu. Desenes i desenes de llengües varen ser substituïdes pel castellà a Llatinoamèrica. I ara encara s’hi envien predicadors en llengua castellana. I els que desitgen el poder com Ciudadanos i Vox tenen la llengua com a principal part del seu programa. Als seus mítings no fan altra cosa que dir que posaran les llengües cooficials a un racó i que acabaran amb l’adoctrinament de les escoles. El que no diuen mai és a quines escoles es va adoctrinar la part del poble que els vota a ells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

Sembla que allò de "genio y figura, hasta la sepultura" fou inventat especialment per als castellans i castellano-parlants en general. No els farem canviar. Duen més de tres segles considerant-nos una colònia i molt probablement no bastaran altres tres segles per a què canviin de parer. Per tant, disposem-nos a aguantar el temps que calgui per a no desaparèixer com a poble.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente