algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

8 de març 2019, vaga feminista

157097

Divendres d’aquesta setmana, el 8 de març, hi ha convocada vaga feminista. Més de mil raons serien les parts de la plataforma reivindicativa que ha de tenir qualsevol crida a una acció col·lectiva d’atur.

Més de mil raons que justifiquen un atur massiu de les tasques domèstiques, de cura i atenció a persones dependents, siguin infants, siguin majors. Més de mil raons que justifiquen un atur laboral sigui quin sigui el sector econòmic, des de mestres, metgesses, infermeres, dependentes de comerç, cambreres de bars, de restaurants, d’hotels, governantes, administratives siguin d’empreses petites, siguin de les administracions públiques, auxiliars d’oficines o de clíniques, professionals liberals, siguin enginyeres, arquitectes, periodistes, gestores, artistes, siguin de cinema, de teatre, d’arts figuratives, abstractes... Més de mil raons que justifiquen l’atur de consum, no anem a comprar ni al supermercat, ni a la botiga de roba, ni a la farmàcia, ni a la merceria-en queden poques, ni a la joieria, ni ...

Més de mil raons és el lema del Moviment Feminista de Mallorca, que agrupa totes les associacions, entitats, grups, feministes que convoquen l’atur i la manifestació de l’horabaixa a Palma, i a les quatre illes.

Perquè som la meitat del món. Si nosaltres aturem, s’atura el món. Aquí i a tots els països. El 8 de març també és solidaritat i sororitat, de totes les dones amb les dones que pateixen condicions infrahumanes a països on encara es permeten els matrimonis forçats, amb nines com a esposes. És sororitat de les dones que lluiten també en condicions bèl·liques, com la guerrilla kurda de l’YPJ que han vençut al DAESH i ara pateixen els atacs turcs, com ens recordava la pel·lícula Comandante Arian, dilluns passat a una sala de Palma, promoguda per Screenly.

Sororitat amb les dones dels països d’Amèrica central i del sud, que lluiten per la defensa de la seva terra, de l’aigua, dels drets humans, com na Berta Càceres, aquests dies la tenim present en el tercer aniversari del seu assassinat.

Solidaritat i sororitat amb les dones d’Àfrica, que s’han d’enfrontar a mal anomenades «tradicions» que les agredeixen sexualment i les marquen de per vida, com és la pràctica de l’ablació. I no només a aquest continent, també a països d’Àsia. Sororitat per acabar amb les castes que marquen des del naixement el futur de les nines.

Més de mil raons tenim les dones per sortir al carrer divendres, aquí i a tots els països del món, ho haureu llegit aquest cap de setmana passat a tots els diaris, suplements dedicats a la vaga, més de mil raons, més de mil estadístiques de la discriminació, de tot tipus.

Més de mil raons per omplir els carrers amb alegria, alegres i conscients que serem les dones que capgirarem el món!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

No acab de trobar es terme "sororitat" a cap diccionari. Ve a ser s'equivalent femení de sa fraternitat (en llatí, soror=germana, enfront de fratris=germà)

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente