nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

Un tren pel 8 de març

Un tren sortí el dissabte 23 de febrer cap a la capital del Llevant mallorquí. Dones feministes que es trobaven amb altres feministes en tot el recorregut des de Ciutat fins a Manacor. Allà es trobaren amb la benvinguda de les Dones de Llevant manacorines i altres entitats i moviments feministes.

Perquè aquest tren, aquesta acció? Per mostrar les mil raons a favor de la vaga feminista del 8 de març. Mil raons que es mostren amb gafes de paper penjades als arbres, als ponts, on s’expliquen les mil i més causes que motiven aquesta mobilització feminista per al pròxim divendres 8 de març, com ho va fer l’any passat.

Vaga laboral, però més que això, també vaga de cures, d’atenció a les persones, infants, majors. Vaga de consum, també. Vaga feminista, que mostra en el seu lema que sense les dones el món no funciona. I és així.

Un tren, una acció per fer evident que fora de Palma, som moltes les dones que aniran a la vaga el 8 de març. Sense por, sense passes enrere. Perquè volem transformar aquesta societat patriarcal, injusta, insolidària. Són raons de molt de pes, ja ho veis.

S’encalenteixen motors, es preparen més accions. Sabem que l’any passat fou una mobilització important a les nostres Illes, i majoritàriament a totes les ciutats de l’Estat. Hi hagué participació de dones de tots els sectors socials, de la cultura, de l’ensenyament, de la sanitat, dels mitjans de comunicació també. Fou una passa important que mostrà que els feminismes, amb tota la seva pluralitat, ja entraven en les agendes polítiques.

Apareix en aquests dies, als mitjans de comunicació la realitat que vivim les dones, la diferència salarial per igual treball i les xifres són escandaloses. Al món cultural, al món artístic, apareix la diferència del nombre de guardonats en els premis, per exemple. Mostres de discriminació, que al segle XXI haurien d’estar superades.

Hi ha molt camí a recórrer encara. És cert. Però una vegada iniciat, ni una passa enrere. L’ocupació de l’espai públic per part de les dones és un avanç important. Qui pretén tornar-nos als espais domèstics, amb l’exclusivitat de l’atenció i cura de les persones, de l’organització de les llars familiars, no ho tindrà fàcil, no ho aconseguirà.

Més de mil raons, més de mil motius, fonamenten la mobilització del pròxim 8 de març. Les trobareu als carrers, amb papers de color lila que expliquen quines són les causes que motiven aquesta mobilització ciutadana, de les dones que volem transformar el món.

Accions feministes que volen arribar a la gent jove, a les treballadores, a les mares, a les estudiants, a les persones que pateixen discriminació per la seva orientació sexual, pel color de la seva pell, per les seves creences. Perquè el moviment feminista és transversal, perquè les dones som el cinquanta-dos per cent de la població, no un sector, no un gremi. I per aquesta raó volem ser iguals, sense discriminacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.