algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Excusatio non petita, accusatio manifesta

La locució llatina que ve a dir 'explicació no demanada, acusació manifesta', m'ha vengut al cap en veure el curiós vídeo que acaba de fer públic el ministeri d’Afers Estrangers espanyol –per mitjà de l'entitat Espanya Global– titulat 'The real Spain' per explicar al Món que Espanya és una democràcia.

Al vídeo de ficció hi apareixen personatges que expliquen breus facècies com la que explica la presidenta del Banco Santander, Ana Patricia Botín-Sanz de Sautuola O'Shea: «el període més llarg de llibertats, desenvolupament social i prosperitat econòmica de la història».

Els que la patim, però, saben quina és 'The real Spain': Un règim que es regenera, però que manté en el poder les mateixes famílies des de fa segles. Uns 'cossos nacionals' (Justícia, policia, guardia civil, exèrcit...) al servei de l'oligarquia governant; l'Estat d'Europa amb un sistema de finançament més arbitrari, injust i desigual; el segon Estat d'Europa amb més pobresa infantil; un Estat on la policia segresta urnes i agredeix votants; Un Estat on hi ha presoners polítics; Un Estat on els banquers practiquen usura i, com el pare d'Ana Patrícia, roben impunement...

L'única aportació catalana al vídeo, la d'Isabel Coixet, té tota la raó: «No hi ha res com la veritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per digeu tot, fa mes de 5 anys

… un Estat con cap en el mon, que ha de fer front a una presumpta rabel.lió que lo únic que cerca ès desmembrar aquest Estat, duita a terme per coneguts elements, trepitjant sa democràcia de sa forma més infame i miserable, sense importar-los lo que pensa la resta de sa ciutadanía. I això tu heu saps, pero heu calles. "No hi ha res con la veritat". Efectivament.

Tot "presumptament", ja que encara no hi ha judici.

Valoració:-9menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 5 anys

Clar, havent guanyat l'any passat 3.752 milions d'euros, ja ho crec que li va be el sistema a n'aquesta senyora.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente