muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La via sèrbia contra la independència

Tot i que ser súbdit del regne d'Espanya duu implícita la vacuna contra l'estupefacció del cinisme que exhibeixen els nacionalistes espanyols, veure els representants del nacionalisme que més morts ha provocat en la història de la Humanitat esquinçar-se les vestidures per l'al·lusió del President Quim Torra a la 'via eslovena', fa venir basques als més ponderats i equilibrats.

En realitat, la via que va intentar Eslovènia per accedir a la independència, és la mateixa que la de la majoria de països que han accedit a la independència en les darreres dècades: un referèndum (en el seu cas, dos) i implementar el que ha decidit la majoria.

El problema d'Eslovènia, que després varen patir també altres països dels Balcans, com Croàcia o Bòsnia, no va ser la 'seva' via cap a la independència, sinó la via que va triar Sèrbia per intentar impedir-la.

Alguns d'aquests cínics han brandat els morts que hi hagué durant el procés cap a la constitució del nou Estat eslovè. Obliden dues dades: la primera que els morts varen ser a causa de l'atac militar dels serbis. La segona que la via sèrbia per intentar impedir les independències de les altres nacions balcàniques va causar 133.000 morts.

A tots aquests que repeteixen la consigna i fan escarafalls contra la 'via eslovena' se'ls hauria de demanar responsabilitats per defensar de manera implícita (i alguns explícita) la via sèrbia.

La via autènticament criminal, és la via que ha escollit l'Estat espanyol, que és la via a la qual donen suport els que critiquen les paraules de Torra. La via terrorífica, és la via que manté encara avui l'Estat espanyol en negar-se a reconèixer la República de Kosovo. La via de la qual hauria de renegar i abjurar tothom és la via sèrbia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 5 anys

I tu oblides que es eslovens que volian sa independencia era al voltant des 92% i voltros es 48%
Alla hi havia una dictadura i aqui una democracia
I lo pitjor es que es dirigents son dos saltimbanquis

Valoració:-3menosmas
Per colom, fa mes de 5 anys

Hace solo unos meses, decía Vd.: "Si yo fuese español". Ahora se descuelga con otra cosa muy diferente: "Ser súbdito del Reino de España". Dos cosas que parecen ser muy diferentes. Aclárese, please.

¿La "vía eslovena", le parece la más adecuada?.

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 5 anys

De verdad que hay reconocer que la manera que tenéis de la dar la vuelta a la tortilla es quasi sublime.
Resulta que, según el Fénix de las letras catalanas, los culpables de cometer un hecho delictivo no son quienes lo provocan, sino las tremendas ganas que tienen los que defienden la legalidad de impedirlo.
Ciertamente, el régimen nazi, por ejemplo, no tenía ninguna intención de exterminar al pueblo judío, sino que era éste el que pedía a gritos ser masacrado.
Y así todo.
Muy bien Tomeu. Un crack.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente