algo de nubes
  • Màx: 19.21°
  • Mín: 12.82°
18°

Una trobada profitosa i un sopar groc

Divendres 4 de maig es trobaren a Palma membres de la campanya Finançament Just del País Valencià i Uneix-te per un bon finançament de les Illes. Balears i País Valencià units per un finançament, és el títol de l’article de na Marta Navarro a l’acabat de publicar diari Jornada,  del dissabte 5 de maig. Una trobada profitosa, amb reunió amb la Presidenta, Vicepresidenta i Consellera d’Hisenda del Govern de les Illes Balears, al Consolat de Mar. Dinaren també amb el President del Consell de Mallorca, el seu Conseller d’Hisenda, la portaveu del grup PODEMOS, Laura Camargo i el Director General de Pressupostos, a més de la Consellera Cladera i la Vicepresidenta Busquets.

A les cinc i mitja feren un acte públic a la seu de la UGT de Palma. Els representants valencians explicaren la situació que viuen, per exemple els PGE del 2018 deixen al País Valencià una inversió de 150 euros per habitant, a les Illes, 149, encara un menys!, mentre la mitjana estatal se situa en 217. També parlaren de la gran mobilització que visqueren el passat novembre a la capital, València, i les possibilitats d’aquí, a Mallorca per viure’n una semblant la pròxima tardor. Una mobilització necessària per fer sentir la nostra veu fins a Madrid.

S’està demostrant que les bones paraules dels ministres del Sr. Rajoy no duen enlloc. Promeses de nou Règim Especial per a les Illes Balears, REIB, que no es concreten mai. Mentre, unes comunitats autònomes, la valenciana i la nostra, no reben allò que ens pertoca per ser igual a la resta. Però som les que més aportem, això sí, a la caixa comuna. Fins i tot la primera fase de la negociació d’un model de finançament per a les comunitats autònomes en el seu conjunt, ha acabat sense recollir cap de les propostes fetes pel negociador, en nom del Govern de les Illes, Guillem López Casasnovas, que ens deixa en pitjor situació de què ara tenim.

Fa més de deu anys es va aprovar la reforma del nostre Estatut d’Autonomia, el 2007, una llei orgànica de l’Estat, i encara s’esperen més del cinquanta per cent de les inversions previstes. Recordem que som una comunitat formada per quatre illes, la nostra realitat en temes tan importants com el transport, de mercaderies, aeri, marítim, no es pot comparar amb la Península. No parlem dels grans beneficis d’entitats com AENA, en part privatitzada, on no podem participar en el seu repartiment, ni en la seva gestió i planificació de futur.

Cal una resposta ciutadana del braç dels nostres representants institucionals, com va demostrar la Comunitat Valenciana. Hem de fer pinya per fer arribar la nostra veu als senyors de Madrid que no saben escoltar, ni els interessa.

I un sopar groc, no ho oblideu, el pròxim dissabte 12, a Campanet. Un sopar groc, en solidaritat amb les persones empresonades a Madrid, lluny dels seus familiars, de la seva gent. Persones que són a la presó per haver defensat les seves idees polítiques. En Jordi Cuixart, en Jordi Sànchez des de dues organitzacions socials Òmnium Cultural i Assemblea Nacional de Catalunya. Des dels seus llocs a les institucions, al Govern de la Generalitat o des del Parlament: na Carme Forcadell, diputada i expresidenta del Parlament. Na Dolors Bassa Consellera de Treball,afers socials i famílies de la Generalitat. I el vicepresident Oriol Junqueras, Joaquim Forn Conseller d’Interior, Raül Romeva, Conseller d’Afers exteriors, relacions institucionals i transparència, Josep Rull Conseller de Territori i Sostenibilitat, i Jordi Turull Conseller de Presidència.

Mesos, dies, lluny de casa, de les seves famílies. Presos a llocs llunyans, amb condicions dures, perquè dura és la privació de llibertat, dur és el control del temps, els horaris, les limitacions de les comunicacions amb la teva gent. Serem molts que mostrarem la nostra solidaritat i reclamarem llibertat immediata per a totes aquestes persones de bona voluntat!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TSF, fa mes de 5 anys

M'agradaria anar però no tinc cotxe per desplaçar-me, tant de bo l'haguessin fet a Palma, espero que la gent respongui massivament amb la seva presència.
I si pot ser demanaria que organitzessin un altre sopar groc a Palma pels que no podem desplaçar-nos.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente