nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Cop a l'autogovern: Salom i Armengol, contra la policia balear

La delegada del govern espanyol, Maria Salom, ha declarat a la premsa que la creació de la policia balear "es un disparate y podría perjudicar la efectividad policial", "es una propuesta equivocada, totalmente alejada a las necesidades reales de seguridad de nuestras Islas y del conjunto de España, y que podría incluso ir en contra de la efectividad policial", "no hace falta para nada" i que "el nacionalismo no traerá nada bueno para Baleares en materia de seguridad".

Aquestes desqualificacions forassenyades, amb rerefons polític i no tècnic, com ho revela la darrera frase, suposen un atac inadmissible contra l'Estatut d'Autonomia, que a l'article 33, referent a la Policia de les Illes Balears, estableix entre altres coses que "és competència de les Illes Balears la creació i l’organització d’un cos de policia propi en el marc de la legislació estatal" i que "correspon a la Comunitat Autònoma el comandament de la policia de les Illes Balears, que durà a terme les seves funcions sota la dependència directa de les institucions de les Illes Balears."

Cal recordar també que la policia autonòmica, que ara la sra. Salom troba que és un "disbarat" i cosa del "nacionalisme", ja es va plantejar durant la legislatura 2003-2007 amb Jaume Matas (PP) de president; que el 2005 José María Rodríguez (PP), davant la inoperància dels cossos de policia espanyols, va crear la Polícia Turística, de la qual se'n va parlar com a possible llavor de la futura policia balear; i que fins i tot José Ramón Bauzá (PP) va tenir el projecte damunt la taula, fins que Mariano Rajoy va eliminar del programa electoral de 2011 les noves policies autonòmiques.
 
Més greu encara és que la presidenta Francina Armengol es negui a desplegar la Policia, però no pot venir de nou a ningú. Quan Unió Mallorquina va prendre la iniciativa el 2010, en veure que el Govern no complia el compromís del Pacte, el ministre socialista Pérez Rubalcaba va prohibir qualsevol policia autonòmica de nova creació, i una altra escolaneta d'amén, la consellera d'Interior Pilar Costa, va ser l'encarregada d'aturar la proposició de llei apel·lant a la "crisi econòmica". Que l'actual presidenta de les Balears la torni a descartar, i sense oferir cap explicació per a més escarni, suposa un nou atac a l'Estatut d'Autonomia i confirma per enèsima vegada que PP i PSOE són intercanviables a l'hora de combatre l'autogovern.
 
Davant la inseguretat creixent a Mallorca, en especial a la Part Forana i a les zones turístiques, davant la manca d'efectius dels cossos policials espanyols, i davant l'escassa efectivitat que aquests han demostrat contra el terrorisme jihadista, a diferència de la brillant actuació de la policia catalana després de l'atemptat de Barcelona, cal reclamar al Govern que posi fil a l'agulla i instauri d'una vegada la policia autonòmica. Per dignitat, perquè ho diu la llei i perquè ens hi jugam la nostra seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rerafons, fa mes de 6 anys

Només fa falta tenir clar d'on sortirà el pressupost per pagar un nou cos policial. Per favor, res de demagògia: una cosa es la lletra d'una possibilitat i una altra ben diferent qui i com es paga. Qui està clar: el contribuents d'aquestes illes. Com és un misteri. Com deia irresponsablement en Matas, farem les autopistes, qualcú pagarà. Cal pensar un poc abans d'amollar barbaritats.

Valoració:-2menosmas
Per Pol Estovill, fa mes de 6 anys

Aquestes desqualificacions forassenyades, amb rerefons polític i no tècnic, com ho revela la darrera frase, suposen un atac inadmissible contra l'Estatut d'Autonomia, que a l'article 33, referent a la Policia de les Illes Balears

Valoració:4menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

M'avenc fil per randa amb les teves obervacions, Pep!

Valoració:3menosmas
Per Josep Franco Giner, fa mes de 6 anys

Ho són, ben intercanviables. El 155 se'l podrien menjar plegats i ningú sabria qui és més espanyol per les queixalades. Salut, Josep. I república, que la veurem.

Valoració:4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Ben dit Aquesta gent només ens posa pals a les rodes de l'autogovern, i això no és bo per la nostra societat. La policia que sobra, si de cas, és la nacional.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente