algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Unionistes o independentistes, qui són els mentiders?

Avui, amb molt de fàstic, sentia el líder dels “Ce essa”, que enarborava les paraules llei, justícia i constitució, com si fossin banderes i les llançava contra els líders independentistes. Més o manco venia a dir que com que ja saben de què va la cosa, és a dir, presó sense fiança o exili, fugats de la justícia, pensen ells, ja saben que no poden fer president qui vulguin els votants, ni qui vulgui el parlament, sinó que han de fer un president que sigui admès pel jutge corresponent i pel president de la Generalitat, el mateix Rajoy, quasi sense representació parlamentària, però això no té importància, qui té el poder, mana. Com és possible que vulguin esser tan llests i no se n'adonin que el que pregonen és una dictadura pitjor que la franquista? A mi sentir-lo fent aquesta casta de mítings, feia que per la meva boca només sortís la paraula imbècil, en el sentit d'un coeficient intel·lectual al voltant dels 90 (el 100 representaria la normalitat). Mai no solc utilitzar aquesta paraula en el sentit d'insult, sinó en el de manca de capacitat. I d'incapacitat en demostren molta.

En un moment determinat, varen posar una sèrie de persones pensants, i uns quants peixos grossos per pagar els pensadors que es varen dedicar a trobar arguments que demostrassin que els independentistes eren mentiders. Una vegada varen tenir uns quants arguments es varen posar a repetir-los una i altra vegada, un i altre personatge, perquè a força de repetir-los poguessin semblar veritats, quan el que eren no era altra cosa que grans mentides, es podria dir que avui són mentides podrides. I això és el que faré en uns quants articles. Intentaré demostrar que l'argumentari unionista és una vertadera fal·làcia, una gran mentida. Podré parlar-ne d'un o de dos en cada article. La primera gran mentida és que diuen que els independentistes hem fet creure a la gent que la guerra de 1714 i 1715 va ser una guerra de secessió i no una guerra de successió. Segons ells, si va ser una guerra de secessió, voldria dir que Catalunya i Castella eren independents, i que Castella es va annexionar Catalunya per la força de les armes, i que ara es demana restituir el que ja tenia Catalunya fa tres segles, però que si era una guerra de successió, això voldria  dir que va ser una guerra per si continuava la dinastia dels Àustria, però que va obtenir el tron un Borbó i tot va continuar igual, ja que Catalunya, abans i després del Borbó Felip V, pertanyia a Espanya. I aquí jo dic que és un invent, perquè aquest mai no ha estat un pensament divulgat per les persones que reclamen l'estatus anterior a aquesta guerra. Dic que és una gran mentida per obtenir vots i fer creure que els independentistes mentien. Això és el que ara vull demostrar.

La guerra que va acabar el 1714 al Principat i el 1715 a Mallorca era una guerra de successió.Aquí faré una pausa per explicar que no som historiador, ni cap entès en història. He après solament uns mínims per entendre què va passar en aquell temps, però sé que en la precisió puc equivocar-me. En aquell temps el Principat de Catalunya estava sota la corona dels Àustria que també governaven a Castella, però els Àustria mantenien totes les lleis específiques dels catalans i el furs corresponents en vigor. Si voleu un exemple, el 1700, els castellans eren estrangers al Principat i a les Illes Balears. El llatí i el català eren les llengües existents, a part d'alguns que volien destacar i havien après el castellà per poder tenir empriu a la Cort. Els austriacistes respectaven la personalitat i la identitat dels catalans, però en perdre la guerra, els borbons varen imposar el decret de nova planta, el qual eliminava tots els furs i les lleis pròpies del Principat, i el rei Felip V, a més, va afirmar que ho feia pels drets que li atorgava haver guanyat la guerra, per dret de conquesta deia ell. I va ser en aquell temps que va començar l'espoli que encara dura. Els independentistes catalans han reclamat sempre la sobirania que tenien amb els austriacistes, i segurament no hi hauria hagut cap problema a compartir un sobirà que governàs d'aquella manera. Per tant, els unionistes menteixen. Els unionistes a l'explicació independentista li diuen mite i falsedat, i el que diuen s'ho han inventat ells. La qüestió és que hi ha gent que els creu.

El segon mite o falsedat de què acusen els independentistes és que han fet creure a la gent que la Constitució espanyola era hostil a Catalunya. Tant si ho han fet creure com si no, jo intentaré demostrar que, efectivament, la Constitució espanyola és hostil a Catalunya. Ara mateix ho estam comprovant, la Constitució espanyola és responsable que hi hagi presos polítics, exiliats i que no tenguem govern ni república.

Ja sé que ells diuen tot el contrari, que són els polítics delinqüents catalans els culpables. Ara vos faré una llista d'hostilitats: el TC (Tribunal Constitucional) va suspendre 114 articles dels 222 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006; el TC va suspendre la llei catalana contra els desnonaments; el TC va suspendre la llei que atorgava poder al Govern català per intervenir en els horaris comercials; el TC va suspendre les mesures d'una llei catalana que establia mesures contra la pobresa energètica; el TC ha suspès les lleis de ruptura i de transitorietat del Parlament; n'ha suspeses més d'una dotzena més. Voleu més hostilitat que la que representen totes aquestes actuacions? Fins i tot per fer vots al Principat, i per guanyar als independentistes no fan res més que dir una mentida rere l'altra, i allò que és més gros és que inventen les mentides per adjudicar-les als altres. Si això no és imbecil·litat és voler passar-se de llests. No crec que el poble català caigui en quest parany, tan ben duit com ho fan els de “Ce essa”. En propers articles continuaré denunciant les mentides dels unionistes per fer vots.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa mes de 6 anys

Alguns unionistes, a més de mentiders, són tan curts que no saben escriure el seu nom en la "lengua del Imperio".

Valoració:3menosmas
Per manoletin, fa mes de 6 anys

La duda ofende!!! Los unionistas, los unionistas por supuesto. Me he fijado que siempre que veo a un separatista le rodea un aura de santidad cegadora. Ahora: siempre digo que no tengo nada contra la independencia de Cataluña, yo votaría a favor... Siempre que dejasen a sus deseadas colonias al margen, claro.

Valoració:-1menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Castella
Jo no te xerr ni den Felip I ni V , jo te parl den Pau Claris i que va anar a cercar en Lluis XIII, (borbó), per declarar sa independencia des comtats catalans, i que mos costà sa perdua des Roselló

Valoració:-4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Guiem

Referent an el Borbó, Felipe V, en aquella època se pensava que el testament de Carlos II era autèntic i per tant la gent l'acceptà.

Però las modernas tècnicas actuals (anys 2000) han demostrat que el testament era fals (cerca per Internet).

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Guiem

No som català, som mallorquí.

Referent a Carlos I, no fou rei de Castella, era na Juana, i els Paísos Baixos també eren de na Juana per el seu matrimoni amb Felipe I el Hermoso. Tal vegada en Carlos I fos "regent" a Castella . Carles I era rei a lo que els historiadors anomenan "Corona de Aragó" i que també incloïa les possessions de Amèrica.
Felip II heretà les possessions de Amèrica a través de esser rei de la anomenada "Corona de Aragó".

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Castella
Si llegeixes es meu comentari, enlloc diu que Felip IV fos rei de Espanya, lo que si dic es que es primers que cercareu Borbons foreu voltros catalans
Tot lo des Sacro imperio romano germanico ja ho cedi en Carlos I an es seu germà

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

En Felipe IV tenia els títols de:
Rey de Castilla, de Aragón, de León, de Navarra, de Granada, de Jerusalén, de Toledo, de las Dos Sicilias, de Valencia, de Galicia, de Mallorca, de Menorca, de Sevilla, de Córdoba, de Murcia, de Jaén, de Los Algarves, de Algeciras, de Gibraltar, de las Islas Canarias, de las Indias Orientales y Occidentales, de las Islas y Tierra Firme del Mar Océano.

Rey de Castilla, de Aragón, de León, de Navarra, de Granada, de Jerusalén, de Toledo, de las Dos Sicilias, de Valencia, de Galicia, de Mallorca, de Menorca, de Sevilla, de Córdoba, de Murcia, de Jaén, de Los Algarves, de Algeciras, de Gibraltar, de las Islas Canarias, de las Indias Orientales y Occidentales, de las Islas y Tierra Firme del Mar Océano i Portugal,
Archiduque de Austria, duque de Borgoña, de Brabante, de Milán, de Atenas y de Neopatria.
Conde de Habsburgo, de Flandes, del Tirol, del Rosellón y de Barcelona.
Señor de Vizcaya y de Molina.

En Felipe VI tenia els mateixos titols, llevat el de Portugal y Gibraltar a més de qualcuns més.

El títol amb el nom de Espanya començà amb la Primera República i el primer rei que se autotitulà o jurà com a rei de Espanya fou Amadeo I (1870-1873).
O sigui tots els reis anteriors a Amadeu no havien jurat per el títol de rei de Espanya.

La monarquía ha anant perdent títols com tots els comtats com de Flandes, del Tirol, del Rosellón i molts altres.

Actualment ha perdut el comtat de Barcelona (Catalunya), de "iure" ja està perdut, pot perdre el Senyoriu de Biskaia (País Basc), els regnes de Navarra, el regne de Aragó, València i Mallorca.

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Si es catalans estaveu contents amb es Austrias , heurias deexplicar perque en temps den Felip IV ( austria) va sortir en Pau Claris i se posa sota s'ampar den Lluis XIII (borbo) i demanar sa independencia , foreu voltros es primers que cercareu es Borbons

Valoració:-5menosmas
Per Idò sí., fa mes de 6 anys

Diuen que és més bo de fer d'agafar un mentider que un coix, però això només ho creuen ben intencionats optimistes. Un altre refrany que no sempre té raó és que la veritat sempre sura. L'experiència ens mostra que no sempre és així, i per això hi ha mentides que duren cents i milers d'anys o no es destapen mai. Mentiders profesionals bé ho saben i s''aprofiten del fet que hi hagi tants de crèduls que no posin en dubte les seves mentides, per grosses que siguin i per molts d'arguments que els donin per fer-los obrir el ulls. Quin món, Deu meu!

Valoració:1menosmas
Per ¿...?, fa mes de 6 anys

Los unionistas, hombre. Hay cosas que ya ni deberías preguntarlas. ¿Acaso los presuntos golpistas han dicho, o hecho, algo que no fuera la verdad verdadera?.

Yo iría con cuidado con el fàstic, puede provocar efectos indeseados. Y por lo que veo, los hay que todavía amanecen en el siglo XVIII. Casi res.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente