algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

Crida als homes: el 8M, la Vaga també ens toca

Els homes que ens qüestionam activament el que suposa la masculinitat en el nostre entorn, donam suport a la Vaga Feminista del proper 8 de març de 2018. A més, proposam als homes que col·laborin i participin de les diverses reivindicacions. És una gran oportunitat perquè els homes ens impliquem. I no només abans i durant el 8 de març, sinó durant tot l'any.

La vaga es produirà en tots els sectors i a diferents nivells: cures, consum, laboral i estudiantil. I el seu objectiu principal és demostrar al món, als governs i a la societat que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.

Des de la nostra lluita i recerca estam convençuts que cal visibilitzar i valorar la importància que tenen les feines i responsabilitats domèstiques, així com les de les Cures; històricament i socialment assignades des del patriarcat a les dones aprofitant-se així de les seves energies i temps.

És una oportunitat històrica perquè els homes també reivindiquem l'inici de la fi de les desigualtats i el nostre dret a ser responsables, afectius, sensibles i Curosos; mostrant el nostre suport a múltiples mesures que facilitin la diversitat i la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

Aquests paràgrafs encapçalen un document que es titula: CRIDA ALS HOMES A SUMAR I COL·LABORAR AMB LA VAGA FEMINISTA DEL 8M.

El 8 de març, els homes hem de ser curosos una vegada més i amb prou fermesa i convenciment, sobre el paper i la responsabilitat de les dones a la nostra societat. Per tant, tampoc des d’aquesta crida, per part nostre, no es cerca el protagonisme, ni estar en primera línia. Hi estam habitualment i a molts dels espais i llocs.

El dia de la Dona és definitivament una data prou sòlida per a adonar-nos de la importància i necessitat de reconèixer els nostres privilegis, dins del context del Patriarcat, i assumir que cal cedir, que cal admetre que la nostra posició de domini, de poder, que s’esten massa arreu, en múltiples vessants i situacions, puguem identificar-la dintre nostre, iniciant un canvi que ens humanitza. L’alliberament que ens indiquen els feminismes, també ens aporten beneficis i ajuden a viure i créixer en llibertat.

Són tot un grapat, les indicacions a les que en convida el manifest, potser en algunes ens podem identificar i expressar tot el suport a la vaga de les dones del proper 8 M. A nosaltres els homes també ens toca aquesta vaga: Ens toca donar suport, fer-nos conscients, ho podem fer des de molts aspectes.

Fer de pare de manera totalment corresponsable. Assumir amb la mateixa coresponsabilitat la tasca de cures, tan habitualment encarregada a les dones, ara el dia de la vaga i tots els dies de l’any, els homes cal que fessem el pas vers les cures, de petits, malalts, dependents i grans. Tota una dimensió on desenvolupar i viure plenament el ser home i sentir-se plenament inserits en una vida de responsabilitats col·lectives i socials.

Com a company, com a amic, com empresari, si ets professor,.com soci en un àmbit on tens al teu costat a dones, fes un pas i cedeix el teu esforç per tal que elles puguin deslliurar-se de les obligacions formals i puguin estar activament a la vaga.

Als homes hi guanyem amb tot el que vénen assolint les lluites dutes al davant des dels feminismes. Hi múltiples exemples i fets que ho demostren. Deixem la nostra ceguera i sobretot els nostres llocs privilegiats, per poder caminar digna i igualitàriament amb les dones i companyes que ens venen mostrant el camí. Deixem de ser còmplices del que suposa la violència estructural, dissenyada i reforçada de forma permanent per part del sistema patriarcal.

Ara el dia de la dona, ens cal un acte de responsabilitat i suport a la Vaga de les Dones. També cada dia, tot l’any, en toca fer el camí per desfer-nos dels privilegis de la masculinitat acrítica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idò sí., fa mes de 6 anys

Quan els homes havien de sortir a caçar per a alimentar la família, posant en perill la seva vida i integritat física, i lluitar amb individus d'altres tribus per a conservar les seves famílies, és natural que volguessin tenir un reconeixement que les dones no els escatimaven, pels perills que corrien i pels seus esforços, però avui en dia en què normalment són home i dona els qui aporten els queviures i fins i tot, en alguns casos, és la dona la qui manté la família, és absurda la vigència de l'antic patriarcat. La igualtat de drets laborals, econòmics, de tractament personal, és el que cal fomentar com a requisit per a aconseguir una societat més justa i lliure d'aqueixes tensions basades en el sexe, cosa en la que també hi hem de participar activament els homes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente