cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Estam guanyant

Hi ha una seqüència a la imprescindible sèrie de televisió britànica 'Sí, Ministre' en la qual es planteja un conflicte entre dos departament del govern, aleshores el ministre protagonista (aleshores ja Primer Ministre) li planteja al seu assessor una qüestió: «Si hi hagués un conflicte d'interessos, de part de qui estarien els funcionaris?».

Aleshores el veterà funcionari li respon: «Dels guanyadors, Primer Ministre».

Per a qui estigui interessat sobre el minut i resultat de la revolució autodeterminista que es viu al Principat, el podem informar que guanya de manera clar l'independentisme.

La prova més evident és que el govern Rajoy havia dit que intentaria fer una resposta proporcional al 'desafiament' i que procuraria no 'passar-se' per no afavorir el sorgiment de nous independentistes. La detenció de càrrecs del govern català, la intervenció dels comptes, l'enviament de milers i milers de policies i guardia civils l'intent d'assaltar seus de partits... són, si ho analitzat fredament, l'expressió màxima del fracàs de Rajoy i la demostració que davant una situació que se li escapa de les mans, actua a laa desesperada.

Poc a poc, l'opinió pública internacional vira cap a donar la raó als que volen que Catalunya es constitueixi en una nova república.

L'opció política preferida per la immensa majoria de ciutadans és la independència. Les altres opcions: quedar com ara, major centralització de l'Estat espanyol o un quimèric i difús federalisme, no sumen ni un terç del suport que obté la independència.

I de les dues claus que quedaven per resoldre (mobilització popular i posicionament dels Mossos) cada vegada tenim més pistes de com evolucionaran. La repressió no ha aturat la mobilització. A l'inrevés, sembla que l'ha esperonada i, per tant, tot fa pensar que la mobilització popular acabarà guanyant aquesta batalla. De fet, és tan potent que deixa en un terme molt secundari l'altra clau que és quin paper jugaran els Mossos d'Esquadra.

Però si voleu més pistes, recordau el principi de l'article.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 6 anys

L'atre dia dia vaig sentir a algú una frase que més o manco deia així: "Quan en una democràcia votar és un problema, aquesta democràcia TÉ un problema" i pens que ho resumeix tot.
Aquí no es tracta de votar sí o no, simplement es tracta de PODER votar i contra això i està en contra un president designat a dit, sí a dit, per un altre president que ens ficà en una guerra il·legal (jo encara avui enviaria a tots els que votaren sí a la guerra a cercar les armes de destrucció massiva) i un partit que atia els fets amb un objectiu clar: no parlar de la seva corrupció GENERALITZADA, a totes les eleccions que ha participat.

Valoració:0menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

arruix?i si votàssim,per aclarir-ho,democràticament?

Valoració:1menosmas
Per arruix, fa mes de 6 anys

Hay catalanes que quieren partir, evidentemente; pero hay catalanes en igual número o superior, que no quieren irse de ninguna manera. Y como tú parece que estás entre los primeros, has perdido muchas ocasiones para marcharte con ellos. Lárgate, presuntamente vivirás mejor. Incluso vivirás cinco años más, según largan los trompeteros del lugar.

Valoració:-6menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Com més va més en sent que diuen que "si es catalans parteixen, es mallorquins mos haurem de carregar es mort" o també "Mallorca encara té més motius que es catalans per agafar s'independència" (tant de boques de mallorquins espanyolitzats que no entenen que els catalans no facin de submisos com de boques de mallorquins que estan tips de veure com Espanya ens fot tot el benefici de la nostra activitat econòmica.

Visca Mallorca lliure!
Visca Catalunya lliure!

Valoració:7menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Aquest que signa "de cap manera" se deu pensar que ens llepam el dit. Puentes destuidos? I tant, els que han destruït amb l'espoli fiscal i la humiliació a què han sotmès la llengua i la cultura catalana. "Las barreras del 36" i la "imposible reconciliación". Ja ho pots dir que no les heu eliminat, i no ho fareu amb partits neofeixistes com els de la dreta espanyola. O no veus que tenen vocació de tornar a l'Espanya franquista? Per això els catalans volen partir i a Mallorca hi ha gent que surt al carrer a defensar la democràcia que el PP, amb la complicitat del PSOE, malmenen. Sí, la complicitat del PSOE; o és que el PSOE no ha pogut tengut oportunitats de fer la moció de censura?

Valoració:3menosmas
Per de cap manera, fa mes de 6 anys

Vaya manera que tienes de ganar. Si mirases las coas sin odio ni pasión, entenderías que aquí perdemos todos. Hay puentes destruidos que no se volverán a levantar nunca.

Todavía no hemos eliminado las barreras que otros levantaron a partir del 36 y algunos de ahora, levantan otras de imposible reconciliación.

Si esta es tu manera de ganar........., te la quedas.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente