muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

'Postals & Memòria' al Canal 33

Després de l'èxit aconseguit en la seva emissió per IB3, el documental 'Postals & Memòria' es podrà veure pel canal 33 aquest dissabte 15 de juliol a les 21:55 i també serà accessible a través de les webs de la Corporació Catalana de mitjans Audiovisuals durant 30 dies.

'Postals & Memòria' podria ser un documental sobre Josep Planas. I ho és, però també és un documental sobre la memòria, sobre el turisme, sobre la nostàlgia, sobre la misèria i sobre l'hedonisme, sobre l'oci i la diversió, sobre l'amor i el paisatge. És un documental sobre l'inqüestionable poder de la imatge i sobre la comercialització dels records, però també és un homenatge a una illa que ja no existeix.

La vida de Josep Planas és una vida marcada per la utopia turística. És també la vida d'un atleta accidental, la d'un empresari que topa amb l'èxit de manera casual, la d'un home que descobreix la poesia a través de la imatge. Josep Planas i Montanyà és, entre moltes altres coses, un fotògraf i un col·leccionista compulsiu. És també el fundador de Casa Planas. I als arxius de Casa Planas, hi descansa una part important de la història del turisme a l'estat espanyol.

En realitat seria molt atrevit dir que Josep Planas va ser l'inventor de la postal. Va ser, no obstant, el primer a entendre que la seva elaboració s'havia de fer des d'una perspectiva industrial. Després de gairebé sis dècades d'activitat ininterrompuda, el seu arxiu dormita, ara, a la vora de les ruïnes del vell cinema Lumière. Al magatzem de Sant Ferran hi ha la seva vida sencera: la passió per la mar, el descobriment del souvenir, una posta de sol amb quaranta anys d'història, un helicòpter, una corresponsalia –la de Televisió Espanyola– i els vestigis de vint-i-dos establiments dedicats a cultivar una fantasia col·lectiva: la del turisme com a manera d'evasió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.