muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Pep Gonella, Zaforteza i Alemany

Tot i el rebombori provocat per la confessió del 'botifarra' José Zaforteza a IB3, segons la qual ell hauria estat qui va va escriure els articles que se signaven amb el pseudònim de Pep Gonella que varen provocar una important polèmica fa 45 anys, fonts ben informades expliquen que el conegut militant antimallorquí no hauria estat l'únic autor dels articles.

De fet, ja fa anys, Bartomeu Mestre, Balutxo, per un costat, i el grup de professors APLEC per un altre, havien publicat investigacions que explicaven que Pep Gonella era un col·lectiu format per Zaforteza, Antonio Alemany i Lluís Ripoll (aquest tercer ho negava), tots tres vinculats a Diario de Mallorca.

Sigui com sigui, és reconeguda la militància antimallorquinista de Zaforteza i Alemany. Zaforteza ha finançat diverses entitats secessionistes i Alemany va intoxicar durant molts anys la vida pública amb libels que promovien l'odi a tot allò propi. Alemany va arribar a escriure discursos a Jaume Matas (molt ben remunerats, per cert) on es parlava d'un suposat «anschluss catalanista» que, segons la seva delirant teoria, pretenia envair les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gori, fa mes de 6 anys

Qui lluita contra sa terra i els seus habitants es mereix un despreci públic d´allò més extraordinari.

Valoració:18menosmas
Per MEMORINO, fa mes de 6 anys

Hi mana un nom clau: LORENZO VILLALONGA! Tots els "arguments" d'en Pep Gonella són extrets dels atacs de l'escriptor a LA NOSTRA TERRA.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente