muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'ètica, l'estètica i els contractes menors

Ja tornam a tenir la Seu plena d’ous amb la Transparència! Aquesta vegada a comptes de les informacions publicades pel Diario de Mallorca referent als contractes menors adjudicats des de diferents conselleries dirigides per MÉS. L’adjudicatari, de les contractacions sembla ser la mateixa persona que va dissenyar i dirigir, la per altra banda exitosa campanya electoral, amb la qual la formació econacionalista va obtenir uns grans resultats als darrers comicis  autonòmics.

Enmig del debat i la polèmica sorgeixen tot tipus d’opinions, moltes interessades, sobre la legalitat o no de les diferents contractacions fetes.  Estic quasi segur que els procediments per dur-les a terme han sigut legals, però una altra cosa és si aquests contractes també són adequats des dels punts vista polític i ètic.  

S’ha d’impedir a un empresari la contractació pública pel fet d’haver col·laborat amb una formació política?, evidentment que no!, però recordem que els límits i condicions marcats pel procediment de Contractació, tenen caràcter obligatori a partir de determinants imports de licitació, però que també poden ser aplicats per davall d’aquests. És a dir, qualsevol contractació per petita que sigui el seu import, pot ser sotmesa a la publicitat i lliure concurrència d’empreses.

L’aplicació d’aquesta major transparència és una de les possibles solucions per evitar les situacions que reflecteixen actualment els mitjans de comunicació, però el nomenament de funcionaris de carrera com a secretaris tècnics de les conselleries, garantiria molt més encara que la discrecionalitat sobre el tipus de licitació, no es converteix en arbitrarietat al moment de l’adjudicació.

I ara vaig amb la valoració política, no és curiós que sigui la conselleria de Transparència la més afectada, segons les informacions publicades? Tal vegada un tema tan important i transversal com és la Transparència no hauria de pertànyer a una única conselleria, sinó ser la mateixa Presidència de la comunitat la que assumís la responsabilitat del seu correcte desenvolupament.

I d’altra banda, sabent que el periodisme d’investigació té com a pedra de toc les filtracions interessades, a qui beneficia tot aquest affaire?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @t, fa mes de 7 anys

I qui són aquells que prediquen contínuament sobre aquests temes?

Valoració:2menosmas
Per t, fa mes de 7 anys

franco:a l,esquerra pròpia,sempre l,hi hem exigit,el que no demanam a ningú,ni de dretes,ni de su allà.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente