nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

ETA abandona les armes, i ara què?

A la fi! No puc expressar d’una altra manera la immensa alegria que em produeix la notícia que ETA iniciarà l’entrega del seu arsenal militar a partir del pròxim 8 d’abril. Finalment s’ha imposat el seny, el terrorisme com a mitjà per aconseguir rèdit polític ja fa estona que va passar a la història.  

Ara som l’any 2017, l’organització terrorista fa anys que va deixar de cometre atemptats i la kale borroka pràcticament és inexistent. Els regidors i polítics del País Basc van sense escolta, fent una vida normal com a qualsevol ciutadà. La paraula perdó comença a ser un substantiu carregat de valor i pronunciat de forma sovint des de les mateixes files abertzales. Tot aquest seguit de senyals em fa pensar que ha arribat el moment de la pau, és el moment que el Govern afronti la tasca històrica de negociar la finalització del terrorisme d’ETA.

Per això s’han de cercar fórmules mitjançant les quals les parts se sentin compromeses amb l’acord final. Aquest acord ha de comportar per part de l’organització,  demanar perdó públicament a les víctimes i familiars, l’entrega de les armes i la comunicació pública de la seva dissolució. El Govern per la seva part ha de ser generós i ha de saber que sense vulnerar l’Estat de Dret es pot aprofitar aquesta oportunitat històrica: canvis a la política penitenciaria, l’apropament de presos, l’indult d’aquells que no estiguin condemnats per delictes de sang, la legalització de les seves organitzacions, etc. poden ser eines que ajudin a tancar de forma definitiva un període de dolor de més de 40 anys de durada. El govern de Rajoy, és el que té l’oportunitat d’assolir la pau definitiva, esperem que l'aprofiti!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ferragut, fa mes de 7 anys

Quin any van escriure això?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente