nubes dispersas
  • Màx: 11°
  • Mín:

9 de març: una vaga oportuna i necessària contra la LOMCE

La vaga del proper dijous dia 9 ha estat proposada, a l'àmbit de l'Estat espanyol, per la Plataforma Estatal per l'Ensenyament Públic, que està integrada per associacions de mares i pares, estudiants i sindicats. A aquesta convocatòria s'hi ha sumat la Confederació d'STEs-i, de la qual forma part l'STEI Intersindical, que també ha manifestat la seva decisió de convocar aquesta jornada de lluita en contra de la llei educativa del Partit Popular i de les retallades que s’han patit, i encara es pateixen, en el món escolar. Tant el professorat de l’escola pública com el de l’escola concertada i el de l’ensenyament universitari està convocat a participar en aquesta vaga.

La plataforma reivindicativa amb la qual l'STEI Intersindical i altres sindicats i entitats  convoquen la vaga contempla punts com aquests: Derogació de la LOMCE, tornada enrere de les retallades (augment de les ràtios, descomptes per malaltia, etc.), increment del pressupost dedicat a educació, així com la rebaixa del preu de les taxes universitàries i l'establiment d'un sistema de beques que garanteixi la igualtat d'oportunitats de l'alumnat, eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en la formació professional, recuperació de les plantilles i dignificació de les condicions laborals del professorat, aturada de la privatització del sistema educatiu i consolidació i estabilitat en el seu lloc de feina del professorat interí.

Cal tenir present, a més, que en aquests moments una subcomissió de les Corts espanyoles està fent feina per un Pacte educatiu, l’anomenat “Acord Nacional per l’Educació”, que, previsiblement, no comptarà amb la comunitat educativa en la seva negociació i en la possible redacció d'una llei que substitueixi la LOMCE, si és que això arriba a passar. Tot plegat és un altre parany, ja que pretenen canviar-ho tot per a no modificar res. Per tant, un altre dels punts que també es reivindica en aquesta jornada de vaga és la necessària participació de la comunitat educativa en aquestes negociacions.   Un altre dels punt a tenir en compte és que el Govern de Rajoy ha recorregut en el Tribunal Constitucional l'acord del Congrés dels Diputats en què se sol•licitava la paralització de la LOMCE.

Com es pot veure, hi ha molts de motius per a convocar aquesta vaga, amb l'afegit que el moment per a pressionar el Govern de Rajoy també és ara, amb els treballs sobre el Pacte educatiu ja començats.

Davant les falses pretensions del Govern Rajoy i del seu ministre Méndez de Vigo, des de l’STEI Intersindical consideram que ara és el moment de la gent, de les treballadores i els treballadors de l’ensenyament públic i concertat, de la comunitat educativa i de la societat per decidir sobre quina escola i societat volem, i acabar amb les velles fórmules que només han servit per afeblir els serveis públics i reproduir una escola i una societat segregadores al servei dels mercats.

Per això, la vaga general educativa del 9 de març és molt important no només per la comunitat educativa sinó també pel conjunt de la societat i de les organitzacions socials, sindicals i polítiques que treballen per aconseguir una societat més justa i igualitària.  

En l’àmbit de les Illes Balears, des de l’STEI Intersindical consideram que, per poder desenvolupar el Pacte per l'Educació que volem, no ho podem fer en el marc de la LOMCE. Pensam que davant una proposta de mobilització en contra de la LOMCE, convocada per sindicats, marees verdes, alumnes, pares i mares, és bo fer costat a la Plataforma i donar una resposta contundent i unitària, per això l'STEI Intersindical fa una crida a secundar la vaga de dia 9.

Els convocants de la vaga a les Illes Balears són els sindicats STEI Intersindical, FE-CCOO i FeSP-UGT; per part dels estudiants hi ha entitats com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i el Front Anticapitalista d'Estudiants (FAE), que a Mallorca i Menorca es diuen Estudiants per la Pública. Encara no s'ha pronunciat ni la COAPA ni cap altra de les Federacions d'Associacions de Pares de cada illa; tot i que la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'alumnat, la CEAPA, és convocant en el conjunt de l'Estat espanyol.

L'STEI Intersindical anima el conjunt de treballadores i treballadors de l'ensenyament i els membres de la comunitat educativa a sumar-se a aquesta vaga i a participar en les mobilitzacions que es convocaran per a fer efectiva la plataforma reivindicativa; en concret, a la manifestació que dijous dia 9 a les 12 hores surt de la plaça del Tub fins a la Delegació del Govern de l’Estat.

Miquel Gelabert, secretari general de l’STEI Intersindical

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

¿Saps qui era en Maravall?

Era un ministre del PSOE durant el felipat, tot lo que exposes prové de ell. Davallà el llistó a l'ensenyament, que ja l'havien davallà durant els darrers anys del franquisme.

L'ensenyament ha de començar per un 100 per 100 de estudiants, i anar eliminant estudiants fins acabar amb un 5% per els estudis superiors.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente