muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

...I ara el camp mallorquí!

És evident que hi ha consellers que cauen drets i d’altres que mai no arriben aixecar el cap.  Dintre d’aquest darrer grup podem incloure al nostre conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.  Des de l’inici del mandat al seu voltant sempre ha primat la polèmica agreujada per la manca de diàleg amb bona part del sector primari sobre el qual realitza les seves tasques de govern.

Xerrar de la desafecció permanent amb la pagesia és una obvietat i independentment que part d’aquesta pugui estar polititzada, el que no cap dubte és que el Conseller els hi dóna diàriament arguments perquè la gent del camp se senti cada vegada més agreujada i alhora vagi pujant el nivell de crispació del sector. No oblidem que si bé l’agricultura no participa en  un gran percentatge del PIB balear, sí que representa una bona part de la idiosincràsia de la nostra terra: cultura, paisatge o dependència gastronòmica són entre altres factors del nostre camp indispensables per al bon funcionament de la resta dels sectors productius de la nostra comunitat.

És vera que la sort meteorològica no ha estat del costat del Conseller, una sequera infernal durant l’estiu, acompanyada d’inundacions aquest hivern. No, no  l’han ajudat gaire, però no és menys cert que si disposés dels dons de l’agilitat i la comunicació de ben segur s’hagués estalviat de bona part dels maldecaps que li acompanyen des de l’inici de la seva gestió.  La lenta tramitació  de les ajudes al camp, l’anunci unilateral de parcs naturals sense comptar amb els propietaris, o promeses que es queden al titular del dia a poc a poc han anat minant la seva credibilitat.

Com a súmmum ara ens arriba un bacteri, denominat Xylella Fastidiosa (quin nom més apropiat), com a una seriosa amenaça per als arbres de la nostra comunitat, i que disposa d’un protocol europeu de radicació que pot obligar a la tala d’arbres fruiters i oliveres centenàries. Sens dubte és aquest un tema que s’ha transformat en una nova prova de la capacitat de  Vicenç Vidal, de la seva gestió i del diàleg amb la pagesia dependrà el futur del polèmic conseller del nostre Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 7 anys

La pagesia ja ha mostrat el seu suport al Conseller. Prou mentides. Qui amenaça amb tractorades són els terratinents que volen fer hotels en rústic, ja que tota la resta ho fa pitjor el PP i no els treuen tractors.

Valoració:5menosmas
Per Des de Son Cladera, fa mes de 7 anys

També convendria resaltar la poca feina feta per l´ anterior Conseller, que no va deixar ni un pla de sequera realitzat. La continuitat de projectes no és possible realitzar-la. Encara que si que va deixar un "coladero" de les il.legalitats mitjançant una Llei Agrària. Mai tenen continuitat els projectes davant els canvi de color politic del conseller. si és que existeixen. AH, emprar la premsa com a factor de pressió no ajuda a res, ni aporta solució a cap problema. I no cal continuar perque

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente