algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

Limitar el turisme?

Dissabte passat a Llucmajor es va celebrar una molt interessant taula rodona sobre si s’havien de posar límits al turisme. Els ponents representaven diferents àmbits del sector:  hoteler, allotjament vacacional, empreses de lloguer de vehicles i UIB.

Les diferents postures varen quedar patents i si bé eren diferents, no es pot dir que no fossin en bona part complementàries.  

Les empreses locals de rent-a-car demanen a crits una regulació del sector que impedeixi el que ha passat aquest estiu, carreteres i aparcaments col·lapsats, reclamacions dels usuaris i una manca de tributació a Balears, comunitat que suporta la pressió de bona part de la flota de vehicles estatals sense rebre quasi res a canvi.

El representant del sector hoteler va defensar la història, és a dir, el mèrit d’haver portat bona part de la prosperitat econòmica de Balears i alhora criticà que l’oferta complementària no els acompanyi per poder obrir més temps els seus establiments.  Això sí, també aprofità per criticar l’allotjament vacacional que segons ell, és el que ha portat bona part de la sensació de saturació que hem sofert aquest estiu. El que no digué és que la saturació és fruit de la suma de tots els allotjaments turístics, i no només d’un d’ells en concret.

Pel que respecta al representant dels allotjaments vacacionals, es nota que es tracta d’un col·lectiu que ha passat de la marginalitat a tenir una posició de força dintre el sector turístic. El mercat demanda aquest producte i la falta d’una regulació detallada ha permès que amb l’ajuda de les noves tecnologies aquest s’hagi disparat sense cap tipus de control administratiu.  Però el que està clar és que es tracta d’un nou nínxol que ha arribat per quedar-se.

Tots els ponents coincidiren en una queixa, la manca d’actuacions contundents per part de la Conselleria de turisme pel que fa als tres sectors representants.  Els rent-a-cars demanen una igualtat de tracte sobre totes les empreses, limitant el nombre de vehicles i poder tributar a Balears (!). Els hotelers per la seva part sol·liciten un canvi sobre les polítiques de promoció de la conselleria. I finalment els vacacionals el que volen és una regulació específica que legalitzi i ordeni l’actual caòtica situació del mercat.

El Pi, Proposta per les Illes ha presentat diferents mocions al Parlament, sobre els tres sectors afectats, aquestes mocions s’han transformat en compromisos normatius que no es duen a terme per part de la conselleria i sense cap tipus d’explicació convincent.  Balears no pot aguantar una nova temporada com la del 2016. Els primers afectats són els mateixos turistes, els quals troben unes illes que res tenen a veure amb el que esperaven.  

Evidentment estem dintre la Unió Europea i no es pot limitar la llibertat de moviment, però regular aquests sectors primant la qualitat per sobre de tot de ben segur és una bona eina per limitar l’afluència turística beneficiant-nos tots alhora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Implantar una temporada sabàtica.

Des de el 21 de juny fins a 20 de agost, total 61 dies.
A partir del 21 de juny se tanca les arribades (entrades a Mallorca) a los aeroports i ports, només se pot sortir de Mallorca, però no se pot entrar i se acaba el 21 de agost, on se pot arribar (entrar a Mallorca).

Valoració:0menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 7 anys

S'ha de limitar pel cantó que deixi més brutor i menys beneficis al conjunt dels illencs. O sigui, s'ha de començar a limitar pel tot inclòs, pel turista-fems. I fan falta estudis per deixar clar quin turisme és el més dolent, no que ho digui un interessat.

Valoració:6menosmas
Per Saltor D., fa mes de 7 anys

A Balears sóm catalans, i per això PARLEM, ESCRIBIM I LLEGIM EN CATALÀ.
I davant els gonelles i forasters NO ENS AMAGUEM.

Som Illencs, som catalans !!*!!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente