algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

La curiosa batalla d’ABC contra el fus horari balear

Així es titula l'article d'anàlisi, publicat a Mèdia.cat, sobre el tractament que ha fet el diari madrileny ABC de la petició del Parlament de mantenir l'horari d'estiu durant tot l'any.

A l'anàlisi hi podem llegir: «La lectura de l’ABC, però ha estat en clau únicament nacionalista. L’article que explica la història es titula «Els nacionalistes catalans, gallecs i balears, a favor de canviar el fus horari ‘espanyol’». Segons el diari la proposta balear no és més que una conxorxa de destruir el fus horari espanyol, «una proposta netament política, una sortida de to per proclamar certa rebel·lia per part de la Cambra Baixa regional». Que el PP o Ciutadans hagin votat a favor de la mesura no sembla que hagi fet dubtar gens ni mica a l’editor del diari. Per justificar els arguments l’article barreja aquesta proposta amb altres de diferents dels parlaments de Catalunya i Galícia. Finalment assegura que els diputats balears es declaren «insubmisos», quan únicament s’han limitat a elevar una petició al Govern espanyol, qui té legalment les competències sobre els canvis d’hora.

Però per si això sembla poc, el diari de Vocento acompanya l’article amb una videoanàlisi titulat «¿S’imaginen repetir ‘una hora menys a Canàries i una hora més a Balears’?» que ja dóna algunes pistes sobre els malsons nacionalistes de la redacció madrilenya.

L’última peça que tanca el tema té un caràcter de contextualització històrica: «Els fusos horaris com a arma política d’alguns governs dictatorials», tota una indirecta gens dissimulada als «nacionalistes» no espanyols, si s’observa la composició de les notícies en la maqueta digital del diari. Amb aquest encapçalament seria pensar que l’article se centraria amb el canvi horari imposat per Franco el 1940, totalment sense sentit i encara vigent. Però no, aquest només surt en tercer lloc i ocupant molt menys espai.

El text se centra en el retorn, el 2015 de Corea del Nord al seu horari natural per tal de separar-se del fus de Tòquio...»

Podeu llegir l'article complet a: http://www.media.cat/2016/10/26/batalla-abc-fus-horari-balear/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per deveres, fa mes de 5 anys

ABC és diari de PPalurdistán, prescindible al 100%, i encara molt més per una bona higiene mental.
Qui el llegexen estan malalts.

Valoració:12menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

Quin gran desbarat lligar una cosa i l'altra! Jo som sobiranista i, de fet, independentista fins al moll de l'os, i en canvi trob que voler mantenir l'horari 2 hores per davant el sol és un desbarat que només promou mals hàbits de vida.

Valoració:10menosmas
Per idó, fa mes de 5 anys

Es fus s'ha fus. Abans de partir.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

No entenc, serà a l'enrevés, dues hores manco.

Ara són les 17:25, pertocaria les 15:25.
Un horario fix, però ès la màfia de la sanitat que vol aquests horaris que canvien.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente