algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

L'oligarquia mana

Aquesta setmana hem viscut a Pollença un exemple pràctic de com funciona la democràcia a les nostres Illes. A Pollença governen Junts Avançam (sis regidors) coalició de PSOE, MÉS i Esquerra Repúblicana al voltant de la figura de Miquel Angel March, cara i veu del GOB durant anys, i Unió Mollera Pollencina (UMP) (un regidor), un partit de dretes local, encara que es presenta com un partit "de gestió municipal" "del poble" "dels molleros"....

Aquesta setmana l'equip de govern va convocar un ple extraordinari urgent amb la finalitat de pujar l'IBI a una minoria de grans negocis que suposava un increment de mig milió d'euros de la recaptació. Es tractava simplement d'introduir la progressivitat i redistribució de la riquesa dins l'impost. La proposta tenia el suport d'Alternativa per Pollença (dos regidors), que l'havia presentat un any abans i que a més a més proposava que la mesura fos acompanyada de bonificacions en l'IBI dels habitatges seguint un criteri de renda, i d'ajuda al lloguer. Tot feia preveure doncs la seva aprovació per majoria, però la nit abans del ple el regidor d'UMP, després de reunir-se amb parts dels hotelers afectats, va canviar el seu vot i davant el més que possible rebuig de la proposta per la majoria de partits de dretes (a UMP cal sumar Tots per Pollença (excisió del PP amb 6 regidors), PP (1 regidor) i Pi (1 regidor) es va suspendre el Ple.

Els partits de dretes han defensat el seu posicionament amb els típics arguments: "afecta les empreses, que són les que donen feina a més treballadors del municipi "El 70% vivim del turisme"... Obviant que l'oligopoli hoteler bàsicament el que han fet els darrers anys és estrènyer cada vegada més els treballadors aprofitant l'elevat atur, amb un deteriorament espectacular de les condicions laborals. Només cal analitzar les xifres econòmiques per veure com el monocultiu turístic ha augmentat les desigualtats socials i les Balears han perdut, els darrers anys, renda per capita mentre els beneficis dels hotelers s'han multiplicat. Això sense parlar la càrrega mediambiental, energètica i social que patim per la rapinya econòmica de l'oligopoli hoteler.

El que ha passat a Pollença és un bon exemple de qui comanda realment a Balears i com els partits de dretes, quan es tracta un tema que afecta directament als seus 'amos' es lleven la màscara i mostren de manera clara quins interessos defensen; el d'una oligarquia de cacics hotelers i empresaris, la mateixa que ha legalitzat 7000 places il·legals, que ha fet Fan Mallorca, que ha sobredimensionat infraestructures, que destrueix la nostra terra i que han aconseguit convertir una ecotaxa en un impost turístic... Els que fan el que volen amb els partits de la dreta al seu servei i amb uns partits d'esquerra que massa sovint donen legitimitat als desitjos i realitzacions de l'oligarquia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa mes de 5 anys

pepe:i si dretans,esquerrans i centristes,ens adonassim d,una puta vegada que qui ens roba la cartera,té la residéncia al ponent del país valencià?

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Hi ha altres solucions en lloc de queixar-se.

Tant els partits de esquerra com els de dretes podien aprovar un taxa de residència i treball per les persones i treballadors extracomunitaris.

Exemple, Pollensa podria imposar aquesta taxa per els treballadors extracomunitaris de 18.000 euros per any.
De aquesta manera les empreses o patrons haurien de contractar indígenes europeus.

Un negre del Senegal vol exercir de venedor ambulant dins el terme de Pollensa?, se li imposa una taxa de 18.000 euros per any. També aquest treballador té obligació de mantenir el estat de benestar que l'han convertit en malestar.

També fa rialles que se queixin els sindicalistes i similars, quan són ells els que han provocat la invasió il·legals de persones que només viuen a costa de despeses socials.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente