cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El codi ètic i l'empat

Guanyar és sempre el més important. Ho tenc clar! Però no puc deixar de lloar que el Reial Mallorca tengui en vigor des del passat 20 de juny un interessant codi ètic.

Es tracta, així ho indica a la introducció el propi codi ètic, d'una declaració dels valors principis i normes que han de guiar la conducta de tots els treballadors i directius del club. Explica també la introducció que el Mallorca, com entitat esportiva, s'identifica plenament amb l'esperit de la competició sota estrictes normes de joc net i amb la lluita de l'esport contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància. Perfecte! Podríem afegir la defensa de la llengua pròpia o el territori com a valors universals que el Mallorca hauria d'assumir.

La iniciativa és, senzillament, fantàstica, però Maheta Molango hauria de revisar el comportament de la Societat Anònima Esportiva per adaptar-la la compliment del seu propi codi ètic. No pot ser que un dels principis ètics sigui promoure la sinceritat, l'equitat, la veracitat, el compliment dels compromisos i la transparència i el Mallorca no hagi publicat a la web els comptes anuals des de fa una eternitat.  

I des de l'ètica no s'han de tolerar comportaments com el patit per Héctor Escrich, que es va quedar sense fitxa federativa amb el filial poc abans del inici de la Lliga.

Tampoc no s'hauria de permetre que a la pàgina web hi hagi més informació en castellà que en català o anglès. De fet, el codi ètic no es pot consultar ni en català ni en anglès.

Tenir un codi ètic és molt recomanable, però el Mallorca ha de consecuent. Amén!

Per cert, el Mallorca va aconseguir un punt a Cadis. És molt i no res. Personalment, em va agradar molt l'actitud de l'equip en diferents fases del duel. El conjunt de Fernando Vázquez es va comportar com un equip gran i ambiciós. És d'agrair.

Vázquez no ha trobat encara l'onze, però és evident que ja ha deixat enrere l'estranya provatura de jugar només amb tres defenses. Entenc que el gallec vol Culio, Juan Rodríguez i Juan Domínguez a l'onze, però crec que encara no els hi ha trobat la millor ubicació. O un dels tres no té lloc. Compaginar solidesa i atreviment mai no és fàcil.

És ben cert que falta un golejador, però també ho és que Óscar Díaz no va rebre gaire pilotes de gol. Qui és el passador? Culio? Per ventura falta un golejador i un migcampista?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.