cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Molinar salvat. Port Mayurqa ja saps el que t'espera

Han estat tres anys de lluita des de la societat civil. Els primers moviments per a constituir la Plataforma Salvem el Molinar naixeren de la preocupació de la, semblava que innocent casualitat, de coincidència de tres projectes desenvolupadors: l'accés a l'autopista, que xapà l'horta del Molinar, el desenvolupament de la reserva estratègica del sòl de Son Bordoi i els primers rumors de les intencions d'ampliar el Club Marítim del Molinar.

D'aquí començaren les primeres reunions amb els veïnats perquè ja es veia que no eren tres projectes desconnectats, sinó tres potes per envestir urbanísticament el Molinar i desfigurar-lo a cop de grans inversions. De llavors ençà de la mà d'una gent amb una capacitat de feina inesgotable, l'estratègia, l'acció i molta comunicació, han aconseguit un posicionament de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears que garanteix la conservació de les dimensions del Club Marítim del Molinar, la seva vocació social i la preservació dels amarraments de petita eslora, integrat dins de la vida del barri.

Un gran èxit a celebrar avui. L'èxit de la gent, de l'honestedat i l'interès general, per damunt de l'especulació, els amenaçadors inversors, les mentides venudes a cops de publicitat i les estratègies perverses que pretenen apropiar-se del llenguatge col·lectiu per a defensar els interessos privats. Un èxit que cal celebrar i publicitar als quatre vents, amb un objectiu clar: que els quedi clar als potencials inversors/especuladors, a l'estil dels promotors del megaparc d'oci Port Mayurqa que la gent d'aquí sap defensar la seva terra. Que hem de lamentar moltes ferides, però també tenim molts d'èxits de batalles guanyades que els cal tenir de referents ben presents: el més gran i que forma part de la memòria col·lectiva de l'ecologisme i el primer gran referent, sa Dragonera, però ara no fa molt, celebràvem la protecció de Son Bosc – que encara resta incorporar al parc Natural, cosa que s'ha anunciat per aquesta legislatura – i ara el Molinar.

Això ens dona força i ens demostra que, i tant que podem! Només cal llavors, que els polítics responguin i estiguin a l'alçada de les circumstàncies, com ha estat el cas. De fet, aquesta és la principal tasca de les plataformes i entitats que treballam per la conservació del territori, recordar-los que el seu deure és servir els interessos generals. Fa massa anys que ho han oblidat i que descaradament s'han dedicat a servir i legislar per afavorir els interessos privats. Cal que rompem aquestes inèrcies, denunciant les pressions i els interessos ocults i fent prevaldre les opcions que garanteixen un millor futur per a tots.

Al Molinar Port Petit! Enhorabona!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.