algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Inventari abans de la liquidació

El sistema autonòmic arriba a la seva fi a Catalunya. Veurem quina influència té això a la resta d''autonomies'.

Aquest passat cap de setmana desapareixia un altre dels vestigis d'aquesta època: Convergència Democràtica de Catalunya, que donava pas a un partit que es proclama republicà i que s'anomena Partit Demòcrata Català. Fa temps que parlàvem de la implosió del sistema de partits autonomistes.

Repassem com queda la cosa a hores d'ara. Facem inventari abans de la liquidació de l'autonomia.

El PP es manté, si fa no fa, en el seu nivell de confort. No és previsible que pugi gaire ni que baixi gaire més.

Ciudadanos és un partit nascut en la fase final de l'autonomia i és reparteix el vot del no a la Independència amb el PP.

Unió Democràtica de Catalunya, és una llàstima, perquè és un partit històric, però el venut a Espanya, Duran i Lleida ha arrossegat la formació cap a l'abisme. Està el concurs de creditors. La formació anomenada Demòcrates de Catalunya podria recollir el testimoni històric.

CDC, no ha resistit tampoc el procés de clarificació que ha significat l'anomenat procés sobiranista. Juntament amb Reagrupament i altres organitzacions menors cedeixen el pas al PDC.

PSC, és en vies de desaparició. S'hi ha posat al capdavant el millor llanterner de què disposen, però només ha pogut reduir la fuita. Impossible aturar-la. El Moviment d'Esquerres recupera l'esperit fundacional i autodeterminista dels socialistes catalans.

ICV, els excomunistes es varen haver d'especialitzar en canviar de pell per sobreviure. Han estat substituïts pel que representa En Comú Podem. Caldrà veure com es van posicionant a mesura que la creació del nou Estat català esdevengui més irreversible. Molta gent d'aquest espai ja veu que l'única opció de fer un procés constituent nou, és que aquest sigui en clau catalana.

Esquerra Republicana de Catalunya, el seu hàbitat natural és el que ara comença. L'autonomisme mai li va ser propici.

Candidatura d'Unitat Popular, en realitat és l'única formació que practica una nova política de veritat, la qual cosa la fa més vulnerable que les altres formacions. Si juga el paper d'accelerador del Procés que li demanen la majoria dels seus votants serà determinant. Si no ho fa, no ho serà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fora extragers, fa mes de 7 anys

CDC desaparece del mapa (los mismos perros con los mismos collares), para esconder sus enormes casos de corrupción. Pero aunque la mona se vista de seda....

Valoració:2menosmas
Per Mentrestant, a Balears...., fa mes de 7 anys

Partits soberanistes: 1,6% 7.413 vots
Partits no soberanistes: 98,4% 461.354 vots

Valoració:2menosmas
Per dariofp, fa mes de 7 anys

Jo no he dit que parli de llengua. Dic que la prostitueix per fer-se escoltar.
Sincerament creus que qualsevol llegiria aquest article,a nivell de estructuració a nivell de desenvolupament i a nivell de pes pes d'opinió si l'hagués escrit en qualsevol altre llengua?.
No. Perque el seu nivell intelectual es pobre. Ell fa politica. Ell mira de ser un lider d'opinio per reforçar la seva linia ideologica. I per aixo es fa servir de la llengua. La prostitueix per altres fins.

Valoració:1menosmas
Per Diuen, fa mes de 7 anys

benvolgut dariofo, en primer lloc t'he de dir que valor molt que escriguis en català. Segon, t'anim a que continuis millorant 8hi ha algunes faltes). Tercer, en Tomeu Martí en aquest article no parla de llengua.

Valoració:0menosmas
Per dariofo, fa mes de 7 anys

Per a Diuen,
Quina liquidació? On la veus?
Sempre tinc el costum de llegir abans d'opinar.
I crec que aquest home que l'escriu a fet de la llengua una eina per a fer demagogia i politica de bar .
Es la meva opinio.
Em sap greu si no la entens.

Valoració:2menosmas
Per Diuen, fa mes de 7 anys

uep dariofo
te donaré un consell, te serà útil i no te'l cobraré: abans de deposar la teva opinió, llegeix l'article.
T'evitarà fer el ridícul.

Valoració:-2menosmas
Per dariofo, fa mes de 7 anys

En serio no us esclata el cap ? Tot el dia donat voltes al mateix. No se on es veuen les diferencies entre avui i fa 10 anys i no les veureu d'aqui 10 anys tampoc.
Per molt que un dogma es repeteixi no torna realitat. A fer Proxenetisme de la llengua pur i dur es al que dediques la teva vida? Prostitueixes la llengua en el teu propi benefici?
Ho miri qui ho miri i per on ho miri sembla que encara no heu fugit de l'adolescencia. Quan torneu grans us n'adonareu que aquesta vida es prou mes interesant que estar tot el dia amb lo amateix.

Valoració:2menosmas
Per XD, fa mes de 7 anys

@ amo i senyor

JAJAJAJAJAJJajjajJaJajjajjajhahajhjahjhahjahjhajhhjhJUASSSSSS JUASSSSS S JojojojJJjJjjajJJAjjjajjaJAJOJTA jojojojojojJajjjajjajajajjajaaahhajhajhagjahjahjajajuasssssjuassssssjajajajjajajajajajajaj

Valoració:3menosmas
Per amo i senyor, fa mes de 7 anys

riu... espanyolet d'amen amen

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente