algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

És natural la Llibertat d'Expressió?

Escric aquestes línies des de la triple condició de director de dBalears, de persona més insultada, difamada i vilipendiada pels comentaristes feixistes (alguns d'ells professionals, cal no oblidar-ho) que guaiten, amb una constància digna de millors causes, diàriament per aquestes pàgines i de persona compromesa i defensora de la Llibertat.

L'article del doctor Xesc Bujosa titulat 'És natural, l'homosexualitat?' ha ferit moltes sensibilitats individuals i col·lectives, entre les quals, la de bons amics i col·laboradors d'aquesta casa. A totes aquestes persones i col·lectius deman, en tant que director del diari, disculpes (com ho hem fet en d'altres ocasions). Tot i que vull aprofitar per recordar allò que és evident: les opinions expressades dels col·laboradors reflecteixen, únicament això, la seva opinió que no té perquè ser compartida pel nostre mitjà.

D'altra banda, resulta clar i evident que un mitjà de comunicació democràtic no ha de practicar la censura prèvia. A dBalears no aplicam la censura. Respectam, també, l'opinió de que ho hauríem de fer, però no ho feim. I vull afegir encara, que, efectivament, els comentaris estan subjectes a una normativa. Una normativa que procuram aplicar de la manera més laxa que ens és possible. A dBalears estam molt convençuts d'allò que defensam. Però sabem que la veritat absoluta i indiscutible, no existeix... Recordau quan tots i totes varem ser Charlie Hebdo?

I deixau-me acabar apel·lant, de nou a la triple condició de director de dBalears, de persona més insultada, difamada i vilipendiada pels comentaristes feixistes i de compromès defensor de la llibertat, per recordar la idea de Voltaire que em marca el camí en aquestes coses: «No estic d’acord amb les teves idees, però defensaré sempre el teu sagrat dret d’expressar-les». O, fins i tot, la versió més radical: «detest les teves idees però defensaré, amb la mort si cal, el teu dret a expressar-les».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tu tampoc afluixis, rei..., fa mes de 7 anys

@ Valentí

PP 162.863 35,09 %
C's 67.612 14,57 %
SI 7.413 1,6 %
Mes 0 0,0 %
ERC 0 0,0%

A Mallorca no teniu res a fer. Arruix, que fas tard...

Valoració:0menosmas
Per Valentí, fa mes de 7 anys

La llibertat d'expressió és absoluta i només cadascú és responsable de les seves paraules. Tots som iguals i ningú ha d'estar per damunt de ningú per dictar que es pot dir i què no es pot dir. Jo trob collonut per exemple que els fatxes espanyols vomitin les seves neures en aquests debats, senyal que els tocam el voraviu i al mateix temps ens recorden incansablement que dins espanya no hi tenim res a fer. No aflojeis muchachos!! Muac, muac, muac!

Valoració:1menosmas
Per Un antinatural, fa mes de 7 anys

Com ja he dit per twitter, el que em fa mal és que un col·laborador d'un diari així "progre" pensi d'aquesta manera, que no m'imagin com pensen els de ABC o coses aixi...
El medi no en té cap culpa

Valoració:4menosmas
Per Carmen Bueloha, fa mes de 7 anys

Això es diu "llibertat d'expressió"?? Qualsevol persona pot fer un comentari homòfob, racista, sexista... Total, només és la seva opinió, fins i tot que surti a un diari públic.
Total, posats a dir estupideses i dins de la meva legalitat de "llibertat d'expressió" i "opinió" puc dir qualsevol cosa que em doni la real gana. "Sense ofendre a ningú", clar està! Aquesta frase m'eximeix de tota culpa o mala intenció.
Com diu @Pancateto >

Valoració:6menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

El no estar d'acord anb un article i així manifertar-ho aportant arguments i reflexions forma part de l'anomenada llibertat d'expresió i serveix per enriqir el debat. L'insult directe contra la persona que ha manifestat una opinió no s'ha de considerar llibertat d'expresió. S'hauria de considerar insult i res més. S'enten per insult a paraules o frases que faltin el respecte de les persones.

També pot passar que hi hagi persones que al llegir un article o comentari se sentin ferides o atacades als seus valors personals i se sentin insultades. Per aquesta raó és dificil definir la diferència entre opinió i insult.

Valoració:0menosmas
Per Francisca, fa mes de 7 anys

No estic segura que pel fet que a vostè l'insultin, i ho accepti, sigui bo per a les publicacions incloure els apartats que permeten que els lectors, i no lectors, puguin insultar els articulistes de manera impune. Dic no lectors perquè ho sé cert, n'hi que insulten sense no haver llegit ni l'article. Conec persones que han renunciat a publicar a la premsa digital precisament perquè consideren que publicar insults anònims desprestigien els articles que escriuen i, de passada, el mitjà de comunicació que ho permet. Cosa diferent seria publicar comentaris que fan aportacions, que assenyalen defectes o que entren en el debat de manera educada. Tot el que no sigui això crec que no és més que premsa sensacionalista, encara que dugui una capa de vernís per fer-se la seriosa. Potser la solució seria posar un filtre o eliminar tot d'una que siguin detectades, les "aportacions" que es limiten a insultar o que inclouen grolleries, difamacions, etc. Crec que la premsa digital hi guanyaria prestigi.

Valoració:2menosmas
Per segur, fa mes de 7 anys

Estoy a millones años luz de tus ideas, sin embargo no se me caerán los anillos al decir que nunca me habéis censurado un comentario y muchos han sido duros. Nobleza obliga.

Lo realmente increíble es que tildes de fascista al que no piensa como tú. Por este mismo sistema, los adjetivos que yo podría largar serían innumerables. Probablemente, lo que tu ves como insultos no son más que puras verdades.

Seguro que y soy un "fascista insultador profesional".

Valoració:0menosmas
Per Pancateto, fa mes de 7 anys

Decía Eistein: Dos cosas son infinitas: la estupidez humana y el universo; y no estoy realmente seguro de lo segundo».

No me resigno, aunque Director, reconozcan que lo ponen difícil...je je..

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente