muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Ocupació amb seguretat

Balears ja té 520.460 persones afiliades a la Seguretat Social, aquest mes de juny la xifra ha augmentat en 26.897. L’ocupació millora, és una evidència que donen les estadístiques i al carrer també es pot sentir. Hi ha més ambient, els comerços venen més, els negocis de restauració repunten i la construcció també s’ha reprès. Així, hi ha 46.278 a l’atur en aquests moments.  

Ara bé, l’optimisme decreix en veure la temporalitat dels contractes i les condicions salarials i laborals. Fins i tot la patronal ha admès que és necessari apujar els sous. De moment, la baixa inflació mantén el poder adquisitiu, que no és poc. 

S’ha millorat molt d’ençà del 2013, el pitjor any en termes d’ocupació. Malgrat tot, no és menys cert que la cronificació de la crisi, o de certes mancances, dificultats i ineficiències, és un perill. 

El més preocupant és la baixa quantitat de contractes indefinits, que aquest mes a Balears ha estat d’un 9%. Un contracte temporal no dóna la seguretat necessària per a encarar el futur, per a fer plans. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.